12:00 / 17.09.2019.

Autor: M.M./Hina

Srebrna medalja za kraj EP-a gluhih u streljaštvu

Lana Skeledžija i Boris Gramljak (HSSG)

Lana Skeledžija i Boris Gramljak (HSSG)

Foto: - / -

Boris Gramljak i Lana Skeledžija osvojili su srebrnu medalju u paru na Europskom prvenstvu u streljaštvu gluhih koje se održava u Rusiji.
Boris Gramljak i Lana Skeledžija osvojili su srebrnu medalju u paru na Europskom prvenstvu u streljaštvu gluhih koje se održava  u Rusiji.

Posljednji dan natjecanja je Hrvatskoj donio još jednu medalju. U disciplini 10 m zračni pištolj mix, Boris Gramljak i Lana Skeledžija osvojili su srebrnu medalju. Hrvatska je nastupila u ovoj disciplini s dva para, a Ela Minđek i Darko Horvati zauzeli su šesto mjesto.

- Malo nam je falilo do zlatne medalje i ostaje jedan žal, međutim, ovo je izvrstan rezultat s obzirom da smo prvi put nastupili zajedno u ovoj disciplini.  Ovo natjecanje u paru je ipak malo kompliciranije jer se treba osloniti na svog partnera, tako da smo za prvi nastup prezadovoljni, rekao je Boris Gramljak.

Lana Skeledžija je dodala: - Još uvijek moramo raditi na međusobnoj komunikaciji i prilagodbi. Malo je nedostajalo da osvojimo zlatnu medalju, ali presretni smo s rezultatom i namjeravamo nastaviti zajedno trenirati i još se bolje uvježbati kako bi i u budućnosti postizali odlične rezultate.

Do sada su na Europskom prvenstvu u streljaštvu gluhih koje se održava  u Rusiji Lana Skeledžija i Vida Puškadija osvojile brončane medalje u disciplini 10 m zračni pištolj i 10 m zračna puška.

- Hrvatska reprezentacija gluhih koja djeluje u sklopu HSSG-a, nakon pet godina sudjelovanja na Europskom prvenstvu, ove godine ostvarila je izvrstan rezultat osvojivši četiri medalje. Nadamo se kako će naši sportaši i u budućnosti nastaviti odlične rezultate kao i do sada, rekao je Milan Lugarić, predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza gluhih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!