16:19 / 09.04.2019.

Autor: M.M./I.L.K./HRT

Srbić, Seligman i Ude optimistični uoči kvalifikacija

Robert Seligman

Robert Seligman

Foto: - / -

Seligman u Szczecinu brani srebro, a posljednje je četiri godine zaredom bio u finalima, no ne osjeća pritisak.
Nakon što je prošlogodišnji EP u Glasgowu propustio zbog ozljede, Tin Srbić u Poljsku je došao u vrhunskoj formi i s odličnim rezultatima iza sebe, zbog čega ni ne krije ambicije.

- Jutros sam odradio dobar trening, u dobroj sam formi i jedva čekam sutra, rekao je Srbić, dodavši - Dobar je osjećaj znati da sam tu u vrhu i da sa svojim pravim vježbama sigurno se borim za medalju.Robert Seligman lani je u Glasgowu osvojio srebro na konju hvataljkama, a ima velika očekivanja i od Europskog prvenstva u Poljskoj. Kvalifikacije su u srijedu.

- Treninzi su prošli dobro, svakim danom je forma sve bolja i bolja i s puno optimizma očekujem kvalifikacije. Vjerujem da ću vježbu odraditi optimalno i dobiti ocjenu oko 14,500 do 14,800 i uvjerljivo se plasirati u finale, rekao je Seligman. 

U Szczecinu brani srebro, a posljednje je četiri godine zaredom bio u finalima, no ne osjeća pritisak. 

- Dolazim kao i na svako drugo natjecanje. Želim odraditi vježbu što bolje. Trebat će malo sreće i dobre koncentracije i onda uspjeh neće izostati, dodao je Seligman.

Bivši svjetski, europski i olimpijski doprvak Filip Ude, osim na konju s hvataljkama, nakon dugo vremena, u Szczecinu će se natjecati u višeboju.

- Nakon tri godine idem prvi put na višeboj i sve sam podredio tome. Višeboj nije 100 posto spreman jer sam imao ozljedu koljena pa do zadnjeg trena nismo znali hoću li vježbati samo jednu spravu ili sve. Odlučili smo sve, rekao je Ude koji će biti jedini hrvatski gimnastičar koji će na ovom Europskom prvenstvu raditi svih šest sprava.

- Bilo bi idealno da uđem u finale višeboja i u finale konja s hvataljkama, ali primarni cilj je višeboj. Ove godine su kvalifikacije za OI gdje mislim raditi višeboj i to mi je najrealnija karta za Tokijo. Ovo europsko prvenstvo u Poljskoj meni je pokazatelj gdje sam u višeboju, koliko mogu napredovati i koliko se mogu boriti s dečkima koji su i mlađi, jači i bolji, ali nadam se da će tu moje iskustvo pomoći, zaključio je.
Filip Ude

Filip Ude

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!