Srbić osvojio srebro u Dohi, medalju posvetio Možniku

04.03.2023.

18:31

Autor: I.L./HRT

TIn Srbić na postolju

TIn Srbić na postolju

Foto: - / HGS

Tin Srbić osvojio je srebro na Svjetskom kupu u Dohi. U finalu drugog ovosezonskog turnira Svjetskog kupa srebrni hrvatski olimpijac do medalje je došao odlično odradivši svoju novu vježbu koju je prvi put izveo izvan granica Hrvatske i za koju je ocijenjen sa 14.300 bodova.

- Ocjena 14.300 iz početne ocjene 5.9... Jako sam zadovoljan, pojačao sam start za 4 desetinke, novi koncept vježbe, novi element Kolman dolazi kao šesti, sedmi element u vježbi što je inače dosta teško... Uspio sam solidno to izvesti. Bilo je grešaka, mogu to puno bolje, rekao je Srbić.


Bolji od Tina bio je samo Japanac Yuya Kamoto i to za samo 0.033 boda (14.333). Brončani je Egipćanin Ahmed Elmaraghy (14.966).


- Opet me Japanac pobijedio, ovaj put Yuya Kamoto, jako blizu je bilo. Dobra borba je bila i sretan sam da sam to uspio nakon Cottbusa gdje je bila malo lošija izvedba. Ništa, sada idemo u Baku, na novi Svjetski kup, treći u nizu u tri tjedna. Idemo probati opet izvesti ovu novu vježbu 5.9, pripremati se za dalje i to je to.


Bilo je ovo Tinovo 27. finale Svjetskog kupa u karijeri i 20. osvojena medalja. Ujedno i čak 4. medalja s ovog turnira u Dohi nakon zlata 2018. i 2019. i srebra 2017.

- Ovu medalju posvetio bih našem predsjedniku Saveza Mariju Možniku na kojeg mislimo ovdje, na njega i na njegovu obitelji. Idemo sada i u Baku napadati medalje. Prikupio sam ovdje vrijedne bodove za Svjetsko prvenstvo što je super, mislim da sam ga i osigurao i idemo dalje probati još jače.


Hrvatska iz Dohe leti dalje prema Azerbajdžanu, a tamo će našu reprezentaciju činiti Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović i Tina Zelčić te Mateo Žugec koji će se ekipi priključiti iz Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!