19:33 / 17.12.2021.

Autor: K.L./Hina

Srbić najuspješniji gimnastičar: Ovo mi je jedna od dražih nagrada

Tin Srbić i Lucijan Krce

Tin Srbić i Lucijan Krce

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Tin Srbić najuspješniji je gimnastičar, a Lucijan Krce najbolji trener u 2021. godini u izboru Hrvatskog gimnastičkog saveza.

U svečanom dijelu prvoga dana Okruglog stola i seminara trenera vrhunske sportske gimnastike HGS-a, uz prisustvo glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniše Krajača kao i njegovog pomoćnika za nacionalne saveze i razvojne programe Nevena Šavore, u zagrebačkom hotelu Westin večeras je posebna zahvala išla i trenerima koji su u posljednja četiri olimpijska ciklusa Hrvatsku vinuli u vrh svjetske gimnastike.

Uz Lucijana Krcea, nagrađeni su i Igor Križimski, Vladimir Mađarević, Tigran Gorički, Nenad Solar, Saša Solar, Magda Ilić, Miroslav Končarević, Marko Brez i Ratko Jovanović.

Svečana dodjela nagrada

Svečana dodjela nagrada

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

- Moram se naviknuti na ovakve krajeve godine, svečane, a iskreno, ovo mi je jedna od dražih nagrada da od svog Saveza, od svojih ljudi koje poznajem cijeli život, s kojima radim cijeli život, s kojima treniram, natječem, da od njih dobijem nagradu. Jako mi je draga. Ništa, idemo dalje po ostale, rekao je kroz smijeh srebrni olimpijac iz Tokija, Tin Srbić.

Odmorio sam se poslije Tokija. I trener i ja. Sada samo u jakom trenažnom procesu. Puno radimo, puno treniramo jer moramo nove stvari, nove elemente, novu vježbu dovesti do neke razine sigurnosti da je mogu i natjecati, a to je nekako i najizazovniji dio. Vjerujem da ćemo uspjeti i da će iduća sezona biti dobra", kazao je Srbić.

- Nadam se da ovo nije posljednja nagrada za ovu sezonu, nasmijao se Lucijan Krce, trener olimpijskog srebra. Kako god i Tin i ja smo sretni s ovom sezonom. U sportu uvijek može bolje, tako su nas učili od malena, ali ovo je fantastična godina i iskreno, nisam se nadao ovako nečemu kada sam počinjao kao trener.Velike su promjene sada u novom pravilniku i treba se tome prilagoditi. Ne bih volio nešto najavljivati za novi olimpijski ciklus, pogotovo ne za Pariz.

- Treba se prilagoditi pravilniku i nadam se da će Tin uhvatiti korak s tim promjenama. Za sada je to još u fazi utreniravanja, ali mislim da imamo velike šanse zadržati ovo mjesto na kojemu smo sada. Tin otprilike 50% vježbe mora promijeniti, 3-4 nova elementa koja su vrlo teška i zahtjevna. Vježbe se uglavnom slažu element po element godinama, kao lego kockice, a sada nemamo toliko vremena. Morati ćemo taj proces ubrzati, što samo po sebi povlači to da neće možda biti toliko siguran u prvim natjecateljskim danima, kao što je bio u prethodnoj sezoni. Plan je sa Svjetskim kupom na proljeće, ali generalno - kada bude spreman, poručio je Lucijan Krce.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!