Otvoren interaktivni Muzej sportskih ZGoda

10.03.2022.

19:51

Autor: A.M./HRT/TVD2

Tin Srbić

Tin Srbić

Foto: TVD2 / HRT

Večeras je otvoren Muzej sportskih ZGoda, jedini sportski muzej koji okuplja zagrebačke sportske velikane kroz povijest, navode osnivači Tin Srbić, Martina Fileš i Roberta Grobenski.

Muzej je ponajprije namijenjen djeci, ali i svim posjetiteljima koji interaktivno mogu sudjelovati u razgledavanju eksponata posvećenih zagrebačkim sportašima i njihovim najvećim uspjesima.


- Glavni cilj nam je bio, kad smo prvotno razgovarali, fokus na djeci i mladima. Ideja je da kad djeca dođu u naš muzej, kada vide sve te sportove koje inače nigdje ne bi mogli vidjeti i probati, jer lako je vidjeti neke sportove koje možeš igrati na ulici i na travi, ali neke sportove jednostavno nemaš gdje probati, dakle da djeca dođu ovdje, probaju i osjete neke sportove i, kada završe s posjetom, ako im se taj sport svidi, da se počnu baviti tim sportom, rekao je Tin Srbić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!