09:39 / 23.01.2022.

Autor: M.M./HRT/Hina

Feuz pobjednik slavnog Streifa

Feuz pobjednik slavnog Streifa

Feuz pobjednik slavnog Streifa

Foto: Lisi Niesner / Reuters

Švicarac Beat Feuz (34) pobjednik je najpoznatijeg spusta Svjetskog kupa u austrijskom Kitzbühelu, a legendarni Streif osvojio je po treći puta, proslavivši 16. pobjedu u karijeri. 

Feuz je prošle godine pobijedio u oba spusta u Kitzbühelu, a ove sezone mu je ovo prva pobjeda i dokaz da se vraća u formu uoči njegova najvećeg cilja u karijeri - osvajanja olimpijskog zlata.

Švicarci su dominirali ovim spustom jer je drugi bio Marco Odermatt, samo 21 stotinkom sekunde iza Feuza. Austrijanac Daniel Hemetsberger bio je treći (+0.90), a Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, koji je pobijedio na skraćenom spustu u petak, zauzeo je šesto mjesto (+1.23).

U ukupnom poretku Odermatt ima 1200 bodova, a Kilde 825, dok u poretku spusta vodi Kilde s osam bodova više od Feuza.

TIJEK SPUSTA:

- Završio je spust u Kitzbühelu. Pobjednik je Švicarac Feuz.   

- Ostalo je još pet skijaša do kraja. Poredak je i dalje isti. Prvo mjesto drži Švicarac Feuz, drugi je Odermatt, a treći Hemetsberger. 

- I nakon 30 skijaša poredak isti. Prvo mjesto drži Švicarac Feuz, drugi je Odermatt, a treći Hemetsberger. 

- Nakon 20 skijaša poredak se nije promijenio. I dalje prvo mjesto drži Švicarac Feuz, drugi je Odermatt, a treći Hemetsberger. Pobjednik prvog spusta voženog u petak, Norvežanin Kilde, nalazi se na 6. mjestu

- Prvih deset skijaša predvodi Švicarac Beat Feuz, drugi je Odermatt, a treći Hemetsberger

- Vodstvo je preuzeo Švicarac Marco Odermatt sa čak 69 stotinki prednosti

- Nakon prvih pet skijaša prvo mjesto drži Hemetsberger, drugi je Francuz Clarey sa 27 stotinki zaostatka, a treći Švicarac Hintermann 

- Prvi se niz stazu spustio Austrijanac Daniel Hemetsberger s vremenom 1:57,58

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!