17:05 / 07.05.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Sportski događaji bez gledatelja dok se ne otkrije cjepivo

Ilustracija (Srđan Ilić/PIXSELL)

Ilustracija (Srđan Ilić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Nizozemski premijer Mark Rutte izjavio je da se organizirana sportska natjecanja mogu nastaviti tek od 1. rujna.
Sportski događaji u Nizozemskoj održavat će se bez gledatelja dok god ne bude pronađeno cjepivo protiv koronavirusa, izjavio je u četvrtak nizozemski ministar zdravlja Hugo de Jonge.

Koronavirusom je u Nizozemskoj zaraženo preko 41.000 ljudi, a 5.288 osoba je preminulo.

Nizozemski premijer Mark Rutte je u srijedu izjavio da se organizirana sportska natjecanja mogu nastaviti tek od 1. rujna, ali je Jonge dodao da masovna okupljanja neće biti dopuštena dok god ne bude otkriveno cjepivo.

- Još uvijek ne možemo navesti datum za zadnji korak, masovna okupljanja. To je jedino moguće ako bude cjepiva, a nitko ne zna koliko je vremena potrebno da se ono otkrije. Nadamo se da će to biti uskoro, ali godina dana je realnija, napisao je de Jonge u pismu upućenom nizozemskom parlamentu.

Nogometna sezona u Nizozemskoj okončana je prošli mjesec nakon što je vlada produljila zabranu za sva javna događanja, a nitko nije proglašen prvakom niti je ijedan klub ispao u drugu ligu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!