16:22 / 28.03.2020.

Autor: HRT

Sportaši umjesto na treninzima - u svojim domovima

-

-

Foto: - / -

Iako vježba u stanu, dani bez pravog treninga itekako osjete.
Epidemija uzrokovana koronavirusom zaustavila je sva sportska natjecanja u Hrvatskoj, a sportaši su umjesto na treninzima, u svojim domovima. Hrvatski vaterpolski reprezentativac i centar Juga Luka Lončar nastoji formu održati i u ovakvim okolnostima. U njegovu domu posjetila ga je naša dubrovačka ekipa.

U danima bez treninga pomaže supruzi i djevojčicama koji prate nastavu preko tv-a, i radi na održavanju muskulature.

- Pa eto, čitajući knjige, pomažući djeci u školi, ovoj virtualnoj - digitalnoj, i sad malo kuham. Uglavnom nađe se vremena sad za sebe, za svoju obitelj naravno i to treba iskoristiti na najbolji mogući način, rekao je Lončar.

Iako vježba u stanu, dani bez pravog treninga itekako osjete.

- A mi pogotovo koji se bavimo vaterpolom strašno puno, jer vodu se ne može zamijeniti suhim treningom. Naravno da pokušavamo održavati to što više možemo, ali trebat će nam sigurno 2-3 tjedna barem, minimalno, da se vratimo u formu kojoj smo bili.

Svi se nadaju kako će kućna izolacija što prije završiti, te kako će uskoro opet krenuti utakmice, a dotad reprezentativni centar poručuje: - Pozivam sve da se pridržavaju Vladinih mjera, jer vjerujem da ćemo uspjeti svi onda u tome, i da će nam biti bolje. Nije nam ugodno nikome, ali treba paziti na naše starije sugrađane, i mislim da bi bilo najbolje - ako se svi pridržavamo toga da će to što kraće trajati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!