15:36 / 16.02.2022.

Autor: HRT/Hina

Splitski maraton: preko 2000 tisuće trkača iz 40 zemalja

Ilustracija: Maraton

Ilustracija: Maraton

Foto: Tomislav Bagić / PIXSELL

Splitski maraton ove će se godine održati 27. veljače a očekuje se oko 2.750 trkača iz 40 zemalja, najavili su u srijedu organizatori ovog maratona koji se održava po 22. put u Splitu.

- Pripreme za 22. Split maraton su pri kraju, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Organizacijskog odbora tog maratona Kristijan Sidik.


Naglasio je kako je ponosan što i u sadašnje izazovno vrijeme nije izgubljen kontinuitet održavanja Split maratona, što je na svjetskoj razini rijetkost:


- Dajemo sve od sebe da Split, Dalmacija i Hrvatska imaju jedan svjetski renomiran događaj, poručio je Sidik.Splitski gradonačelnik Ivica Puljak istaknuo je kako je maraton prerastao u manifestaciju od strateškog značaja za razvoj grada Splita:


- Splitski maraton je manifestacija koja se profilirala u jedinstveni sportsko-turistički događaj koji promiče sve one vrijednosti po kojima smo prepoznati i na koje smo ponosni, istaknuo je Puljak.


Naglasio je kako će Grad Split, njegove službe i komunalne tvrtke pružiti maksimalnu potporu da organizacija bude besprijekorna, da građani podrže maraton i uživaju sudjelujući i navijajući, da se život u gradu odvija u simbiozi s natjecanjem i da se natjecatelji koji dolaze u naš grad osjećaju dobrodošlima.


- Marketinški i turistički potencijal maratona je izniman, sportaši su ujedno i naši gost, i u budućnosti ćemo još više snažiti brend Splita kao grada sporta i sportaša, rekao je Puljak.


Ove godine utrke će se održati sa startom na Rivi - "Trofej Slobodne Dalmacije" - utrka građana na pet kilometra, te utrke maratona, štafetnog maratona i polumaratona.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!