Splitski jedriličari opet na moru, smatraju da je odluka pravovremena

06.05.2020.

11:31

Autor: Mirta Šurjak/DJH/I.Ž.K./HRT

default error photo
U JK Mornar Mirta Šurjak razgovarala je sa Tončijem Stipanovićem, Filipom Jurišićem te 'ciparskim Splićaninom' Pavlosom Kontidesom.
Počeli su treninzi splitskih jedriličara. U JK Mornar Mirta Šurjak razgovarala je sa Tončijem Stipanovićem, Filipom Jurišićem te 'ciparskim Splićaninom' Pavlosom Kontidesom.

Kakav je osjećaj vratiti se na more nakon gotovo dva mjeseca?

- Osjećaj je super, svi smo jedva čekali taj trenutak, svaki dan slušali javljanja Stožera, tako da smo tu odluku dočekali raširenih ruku. Stvarno smo presretni što smo opet na moru, rekao je srebrni olimpijac Stipanović.

Po kategoriji rizičnosti, jedrenje je, zajedno s plivanjem, golfom, stavljeno u nultu kategoriju, što znači da nema nikakvog rizika za povratak na more.

- Jedva sam dočekao povratak. Mi dajemo maksimalnu pažnju toj distanci, držimo brodove van hangara, na moru nema korone, uvjeren sam. Jedva sam dočekao i mislim da je u pravom trenutku došla ova odluka, rekao je Jurišić.

- Klub je službeno zatvoren, nadamo se da će situacija ići na bolje i da će se i mladi početi vraćati treninzima, da klub opet počne 'živjeti'. Zasad je zatvoren, samo nas trojica zasad imamo priliku izaći. Idemo korak po korak, kaže Stipanović.

Pavlos Kontides, Cipranin, osvajač je prve olimpijske medalje za Cipar, u Splitu živi već 14 godina.

Je li bilo malo olakšanje kada je donijeta odluka o otkazivanju Igara za sljedeću godinu?

- Mislim da je to bila korektna odluka. Puno sportaša diljem svijeta nije moglo trenirati. Olimpijske igre su veliki spektakl, i za sportaše i za navijače, bila je to apsolutno dobra odluka, rekao je Kontides.

Isto mišljenje o otkazivanju Igara ima i Stipanović.

- Stvarno ne bi bilo fer, evo mi smo se vratili treninzima, a drugi sportaši još nemaju tu priliku, tako da je pitanje u kakvim bi se uvjetima Igre mogle održati i u kakvoj formi bi bili sportaši, kaže Stipanović.


 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!