Spektakularan doček sportašima taekwondo kluba Marjan

24.05.2022.

14:32

Autor: HRT

Doček članova kluba Marjan

Doček članova kluba Marjan

Foto: Klub Marjan / -

Spektakularan doček sportašima taekwondo kluba Marjan upriličili su članovi njihovog kluba u novom centru na Lokvama. 

Prepune tribine uz pjesmu Marjane, naš Marjane, a potom i Mi smo prvaci uz gromoglasan pljesak svih prisutnih. Osvajače čak šest seniorskih medalja u Manchesteru pozdravili su i voditelj odsjeka za sport Grada Splita Igor Maretić kao i pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić


Sve prisutne pozdravila je predsjednica taekwondo kluba Marjan i prva osvajačica olimpijske medalje za klub u Londonu 2012. godine Lucija Zaninović da bi se potom medijima obratili i sami osvajači medalja.


Iako ima tek 20 godina Lena Stojković je uspjela obraniti naslov europske seniorske prvakinje:


- Hvala svima u klubu, svakom članu, svakom treneru, cijeloj upravi, hvala sestrama Zaninović- koje su bili naši uzori još kad smo se kao vrtićani priključili ovom velikom klubu. Ovo je Vaša medalja koliko i naša – poručila je Lena.


Toni Kanaet je nakon bronce u Tokiju na Igrama u istom tonu nastavio i na europskom prvenstvu:


- Sretan sam jer sam nastavio u kontinuitetu osvajati medalje i jer sam pokazao da Tokio nije bio slučajan nego da imam kvalitetu za stalno biti u vrhu. Čestitam svima u klubu koji su osvojili medalju, bez tako jakog tima i sparing partnera sigurno niti ja ne bih bio na ovako visokom nivou – poručio je Kanaet.

Sestre Duvančić se već ozbiljno najavljuju nasljednicama sestara Zaninović. Sa samo 17 godina i još kao učenice trećeg razreda srednje škole stigle su do medalje na velikom seniorskom natjecanju:


- Nadamo se da je ovo početak naše uspješne karijere i da ćemo i dalje raditi i biti na primjer ovom klubu. Predivan je osjećaj osvojiti medalju, ali velike zasluge ima kompletan naš klub koji su nam omogućili najbolje uvjete za ostvarenje ovakvih rezultata – složne su sestre Bruna i Ivana.


Teškaš Paško Božić koji također ima tek 20 godina još je jednom ukazao na zajedništvo koje krasi taekwondo klub Marjan i ono što ih čini ovako jakima: 


- Hvala cijelom klubu, od trenera, uprave, sparing partnera, svih članova taekwondo kluba Marjan. Bez njih nebi bilo niti moje medalje. Iskoristit ću je za nove motive da nastavim raditi još više i jače – rekao je Paško.


Nažalost, Ivan Šapina je zajedno s drugim dijelom reprezentacije zapeo u Amsterdamu gdje je u tijeku štrajk aviokompanija i od jučer su u Amsterdamu i čekaju svoj novi let za povratak kući tako da nije prisustvovao dočeku u Splitu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!