Spektakl u kukuruzištu: Yankeesi i White Soxi igrali na "Polju snova"

13.08.2021.

12:16

Autor: M.Š./Hina/HRT

Yankeesi i White Soxi u Dyersvilleu u Iowi

Yankeesi i White Soxi u Dyersvilleu u Iowi

Foto: Jeffrey Becker / USA TODAY Sports

Mjestašce Dyersville u američkoj saveznoj državi Iowi u četvrtak je bilo poprište neskakidašnjeg događaja, na lokalnom bejzbolskom igralištu usred polja kukuruza, na kojem je 1989. godine snimljen film "Polje snova", odigrana je utakmica MLB-a između Chicago White Soxa i New York Yankeesa.

Igrače obaju sastava na teren je izveo legendardi glumac Kevin Costner, koji je igrao glavnu ulogu i u filmu "Polje snova", održavši prije dvoboja i govor u kojem je kazao kako se ovom utakmicom održalo obećanje dano prilikom snimanja filma.

A igrači su, možda i inspirirani okruženjem, ponudili spektakularnu utakmicu u kojoj je postignuto čak osam "home runova", po četiri sa svake strane, dva preokreta u posljednjeoj devetoj izmjeni, a na kraju su "walk off home runom" za dva boda Tima Andersona sa 9-8 slavili White Soxi.

Uoči posljednje izmjene White Soxi su vodili sa 7-4 i činilo se kako će bez problema upisati pobjedu, no Aaron Judge i Giancarlo Stanton su u posljednjem napadu Yankeeesa postigli po "home run" vrijedan dva boda i vodstvo svoje momčadi od 8-7. No, posljednju je riječ ipak imao Anderson.

Nakon ovakvog dvoboja nesmunjivo će utakmica na terenu "Field of Dreams" postati svakogodišnji događaj u kalendaru MLB-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!