10:58 / 25.08.2019.

Autor: M.M./HRT

SP veslanje: Braća Sinković i Luka Radonić u četvrtfinalu

Martin i Valent Sinković (Igor Kralj/PIXSELL)

Martin i Valent Sinković (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Linzu se održava Svjetsko veslačko prvenstvo koje je ujedno prva prigoda da se izbore olimpijske norme.
Braća Martin i Valent Sinković plasirali su se u četvrfinale dvojca bez na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Linzu. To je ujedno i prva prigoda da se izbore olimpijske norme.

Martin i Valent kroz cijelu su utrku bili u vodstvu, a ciljem su prošli s vremenom 6.26,71 minuta. U četvrtfinale direktno su se jos plasirali i Australci Sam Hardy i Joshua Hicks (6.29,13), Danci Joachim Sutton i Bastian Secher (6.33,15) i Amerikanci Ezra Carlson i Andres Weiss (6.34,15).

Četvrtfinale je na rasporedu u srijedu, 28. kolovoza.

Žana i Izabela Krakić u dvojcu bez ostvarile su plasman u repasaž nakon što su u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzele peto mjesto s vremenom 7.35,21. 

U četvrtfinale plasirao se i Luka Radonić osvajanjem trećeg mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Radonić je ostvario vijeme7:27.100 minuta, a ispred njega su ciljem prošli Britanac Samuel Mottram (7:11.480) i Slovenac Rajko Hrvat (7:15.290).

Iz svake od šest skupina izravno su po trojica najboljih izborili plasman u četvrtfinale, dok će ostali morati u repesaž koji je na rasporedu u ponedjeljak.

Kroz repesaž će mjesto u polufinalu pokušati izboriti hrvatski ženski četverac u sastavu Marcela Milošević, Bruna Milinović te Ivana i Josipa Jurković, koje su svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojile peto mjesto s vremenom 6:57.450 minuta, a samo su dvije najbrže posade izravno izborile polufinale.

Repesaž za ženske četverce na rasporedu je u utorak.

Danas će u kvalifikacijama još nastupiti i Damir Martin u samcu.
Luka Radonić

Luka Radonić

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!