11:52 / 06.09.2018.

Autor: I.L.K./HRT

SP u veslanju: Braća Sinković pred novim izazovom

Foto: Nikola Bralić

Foto: Nikola Bralić

Foto: - / -

Nakon dva mjeseca priprema na Perućkom jezeru, naš najbolji veslački tandem spreman je za Svjetsko prvenstvo.
Martin i Valent Sinković jutros su krenuli na Svjetsko prvenstvo koje se održava u bugarskom Plovdivu od 9. do 16. rujna, a osim njih Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati i Luka Baričević i Luka Radonić koji će se natjecati u dvojcu na pariće.

Nakon dva mjeseca priprema na Perućkom jezeru, naš najbolji veslački tandem spreman je za Svjetsko prvenstvo gdje će drugi put nastupati u disciplini dvojac bez kormilara. Prošle godine su u finalu za 34 stotinke zaostali za zlatnim Talijanima Matteom Lodom i Giuseppeom Vicinom.

Zadovoljni smo sa formom, odlično smo odradili pripreme, jako nam je dobro plovio čamac i  želimo samo tako nastaviti i na Svjetskom prvenstvu koje je definitivno glavna regata ove sezone, rekao je Martin Sinković.

U ovoj sezoni braća Sinković osvojila su zlato na prvoj postaji Svjetskoga kupa i na Europskom prvenstvu, dok su na drugom natjecanju Svjetskog kupa osvojili srebro.

Zdravi smo, sve je dobro, osjećamo se spremno i idemo sa velikim samopouzdanjem. Na pripremama smo odradili odličan posao i sada to trebamo pokazati u Plovdivu, dodao je Valent Sinković.

Nakon godina potpune dominacije u dvojcu na pariće, braća Sinković bore se za isti naslov, ali u dvojcu bez kormilara gdje imaju vrlo jaku konkurenciju. Češka posada Jakob Podrazil i Lukas Helišić pobijedili su ih na drugom Svjetskom kupu. Na trećem Svjetskom kupu pobjednici su bili Novozelanđani Thomas Murraya i Michael Brake koji su iza sebe ostavili Čehe. Na Europskom prvenstvu, Sinkovići su se vratili na vrh uz veliku borbu s francuskom posadom koju su činili Theophile i Valentin Onfroy. Braća Onfroy osvojila su broncu i srebro na Svjetskim kupovima. Prošlogodišnji pobjednici iz Italije nisu ove godine nastupali u istom sastavu, ali su stalno u vrhu, a ne smije se zaboraviti ni na odlične Britance i Rumunje.

Kvalifikacijska utrka na rasporedu je 9. rujna oko 11 h. Četvrtfinale nas očekuje 12. rujna oko 16 sati, a polufinale 13. rujna oko 11.15 sati. Finalna utrka će biti u subotu, 15. rujna oko 11.45 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!