SP u plivanju i vodenim sportovima u veljači 2024. u Dohi

12.07.2022.

17:31

Autor: K.L./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Shutterstock.com / .

Međunarodna plivačka federacija (FINA) objavila je da će se 21. FINA Svjetsko prvenstvo u plivanju i vodenim sportovima održati od 2. do 18. veljače 2024. godine u Dohi.

SP je prvotno bilo zakazano za ljeto 2023. godine, međutim zbog pomicanja SP-a u japanskoj Fukuoki na ljeto 2023. godine, bilo je potrebno promijeniti termin natjecanja u Dohi.

- U FINA-i smo predani pružanju sportašima dodatnih prilika za natjecanje. Današnja objava je dokaz tome. Izuzetno smo sretni što imamo domaćina događaja u Dohi koji dijeli našu strast prema vodenim sportovima uz spremnost i fleksibilnost da organiziramo ovaj prestižni događaj za dobrobit vodenih sportaša posvuda, rekao je predsjednik FINA-e Husain Al-Musallam.

- Objekti svjetske klase osigurat će da sportaši mogu nastupati na najvišoj razini, nadahnjujući sljedeću generaciju ljubitelja vodenih sportova, dodao je prvi čovjek FINA-e.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!