12:27 / 11.02.2020.

Autor: K.L./Hina

SP: Stipanović na diobi prvog mjesta nakon prvog dana, Jurišić 25.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Stipanović je u prvom plovu u svojoj Plavoj skupini zauzeo prvo mjesto.
Hrvatski jedriličar srebrni olimpijac Tonči Stipanović dijeli s tri osvojena boda prvo mjesto s Australcem Finnom Alexanderom nakon prvog dana Svjetskog prvenstva u klasi Laser koje se održava u Australiji, dok je Filip Jurišić 25. sa 19 bodova.

Stipanović je u prvom plovu u svojoj Plavoj skupini zauzeo prvo mjesto, a Jurišić četvrto. U drugom plovu je Stipanović bio drugi iza Poljaka Tadeusza Kubiaka, dok je Filip Jurišić zauzeo 15. mjesto.

Finn je u svojoj Žutoj skupini u prvom plovu bio drugi, da bi u drugom plovu zauzeo prvu poziciju.

Svjetsko prvenstvo, na kojem sudjeluje 141 natjecatelj iz 45 zemalja, traje šest dana, a jedriličari su podijeljeni u tri kvalifikacijske skupine - Plavu, Žutu i Crvenu.

Nakon prva tri dana kvalifikacija tijekom kojih će biti po dva plova, na temelju rezultata jedriličari će biti raspodijeljeni u Srebrnu i Zlatnu skupinu. Najbolje plasirani bit će smješteni u Zlatnu skupinu koja se bori za medalje.

Sutra su na rasporedu još dva plova. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!