19:53 / 27.10.2018.

Autor: Hina

SP hrvanje: Janečić ostao nadomak medalje

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski reprezentativac u hrvanju grčko-rimskim stilom Danijel Janečić ostao je nadomak osvajanja medalje u kategoriji do 67 kilograma na Svjetskom prvenstvu.
Hrvatski reprezentativac u hrvanju grčko-rimskim stilom Danijel Janečić ostao je nadomak osvajanja medalje u kategoriji do 67 kilograma na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, njega je u dvoboju za broncu svladao Poljak Gevorg Sahakyan sa 7-0. 

Janečić je dobio novu priliku za medalju nakon što je srpski reprezentativac Davor Štefanek, koji ga je svladao u 1. kolu u petak, stigao do finala. Janečić je u repesažu bio bolji od Danca Fredrika Holmquista Bjerrehuusa sa 10-3 te od Tajvanca Yinga Hue Hunga sa 13-4, no poljski predstavnik pokazao se previsokom preprekom.
Olimpijac iz Rio de Janeira Božo Starčević u kategoriji do 77kg stigao je do osmine finala. U 1. kolu je svladao Nijemca Pascala Eiselea sa 8-7, no potom ga je pobijedio Korejac Hyeong woo Kim sa 9-0. Kako Kim nije stigao do finala, Starčević nije dobio priliku za repesaž.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!