20:54 / 28.10.2018.

Autor: HRT

SP gimnastika: Đerek nastup završila u kvalifikacijama

Ana Đerek (Davor Javorovic/PIXSELL)

Ana Đerek (Davor Javorovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Najbolja hrvatska gimnastičarka te jedina naša predstavnica na Svjetskom prvenstvu u Dohi Ana Đerek svoj je nastup na Svjetskom prvenstvu okončala u kvalifikacijama grede i partera.
Najbolja hrvatska gimnastičarka te jedina naša predstavnica na Svjetskom prvenstvu u Dohi Ana Đerek svoj je nastup na Svjetskom prvenstvu okončala u kvalifikacijama grede i partera zauzevši 133., odnosno 136. mjesto.

Nakon gotovo polugodišnje pauze te povratničkih nastupa na Svjetskim kupovima u Szombathelyju i Parizu, hrvatska olimpijka Đerek u svojim je najjačim disciplinama, parteru i gredi, nastupila i na svjetskoj smotri. Nakon dvodnevnih kvalifikacija u konkurenciji na gredi uz ocjenu 11.100 je zauzela 133. mjesto od ukupno 198 gimnastičarki. Prvoplasirana je bila Amerikanka Simone Biles (14.800), dok je drugo mjesto zauzela njezina sunarodnjakinja Kara Eaker (14.466). Treća pozicija na gredi pripala je Kineskinji Jin Zhang (14.100).
Sličan plasman Đerek je ostvarila i na parteru gdje je zauzela 136. mjesto s osvojenih 11.666 bodova. U konkurenciji partera nastupila je 191 gimnastičarka, a najbolja u kvalifikacijama ove discipline bila je ponovno Amerikanka Biles (15.333). Druga je bila Japanka Mai Murakami (14.100), a treća Ruskinja Angelina Melnikova (14.033).
Jedini hrvatski predstavnik u Dohi tako je ostao Tin Srbić koji će se sljedeću subotu 3. studenog natjecati u finalu preče, svoje najjače discipline, u kojoj je prošle godine u Montrealu osvojio svjetsko zlato.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!