12:03 / 01.10.2019.

Autor: HRT

SP Doha: Kolak sedma u finalu, zlato Australki Barber

Sara Kolak (REUTERS/Kai Pfaffenbach)

Sara Kolak (REUTERS/Kai Pfaffenbach)

Foto: - / REUTERS

Hrvatska atletičarka Sara Kolak zauzela je sedmo mjesto u finalu bacanja koplja na Svjetskom prvenstvu u Dohi.
Aktualna olimpijska pobjednica Sara Kolak zauzela je sedmo mjesto u finalu bacanja koplja na Svjetskom prvenstvu u Dohi s hicem od 62,28 metara.

Kolak je 62,28 metara bacila u petoj seriji, no u Dohi nije bila na razini svojih mogućnosti jer se i u finale kvalificirala tek kao 11. Da je Sara bacila najbolji ovosezonski hitac od 66,42 metra, u Dohi bi bila srebrna, no treba istaknuti da je cijelu prošlu sezonu propustila zbog ozljede.

Dvadesetčetverogodišnja Ludbrežanka ponovno je loše otvorila natjecanje jer je u prvom hicu bacila tek 58,22 metra i nakon prve serije je zauzimala sedmo mjesto. U drugom pokušaju Kolak je bacila 62,22 m, što ju je odvelo na petu poziciju, a u trećem 60,93 m, ali je sa sedmim mjestom ipak osigurala nastup među osam najboljih i tri dodatna pokušaja.

Četvrti hitac Kolak otišao je previsoko i prekratko (57,09 m), u petom je Kolak bacila dotad najbolje - 62,28 m, no nije napredovala u poretku, a u zadnjem pokušaju bacila je najkraće u Dohi - 56,21 m.

- Nisam zadovoljna, ali barem mogu reći da sam dala sve od sebe. Završila sam SP, nisam ozlijeđena, završila sam u jednom komadu, a glava mi je već u sljedeećoj sezoni, izjavila je Kolak u razgovoru za HRT nakon finala.

- Mislim da mi fale konstantni hici, cijela  sezona je bila malo gore, malo dolje, to je nešto na čemu moram poraditi. Kad dobijem konstantne hice, bit će kako treba. Dobro sam se osjećala, ali jednostavno nije išlo, dodala je olimpijska pobjednica iz Rija.

Kolak je vlasnica hrvatskog rekorda (68,43 m), a ove sezone je bacila 66,42 metra. Na prošlom SP-u u Londonu prije dvije godine Sara je bila četvrta.



Zlato je uzela Australka Kelsey Lee Barber i to u zadnoj seriji, kada je hicem od 66,56 metara skočila s četvrtog na prvo mjesto osvojivši naslov svjetske prvakinje. Srebro i bronca pripali su Kineskinjama Shiying Liu (65,88 m) i Huihui Lyu (65,49 m).

Svjetska rekorderka Čehinja Barbora Špotakova zauzela je tek deveto mjesto sa skromnih 59,87 m.
Sara Kolak (Screenshot: HRT)

Sara Kolak (Screenshot: HRT)

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!