19:24 / 13.03.2020.

Autor: I.L./HBS/HRT

Solidan ždrijeb na kvalifikacijama u Londonu

Hrvatska boksačka reprezentacija u London (Robert Anic/PIXSELL)

Hrvatska boksačka reprezentacija u London (Robert Anic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Osam hrvatskih natjecatelja danas je saznalo svoje prve protivnike.
Usprkos svjetskoj pandemiji koronavirusa, europski boksači će sljedeća dva tjedna u Londonu odraditi kontinentalne kvalifikacije za Olimpijske igre. Među ostalima, osam hrvatskih natjecatelja danas je dobilo svoj ždrijeb.

Nikolina Ćaćić u kategoriji do 57 kg je jedna od 23 boksačice, a kvote hvata njih šest. Najmlađa hrvatska natjecateljica prvo kolo je slobodna, a onda ide na Amandu Millere iz Latvije u šesnaestini finala. Latvijka je lani na Svjetskom prvenstvu ostvarila jednu pobjedu i zapela u šesnaestini finala.

U lakoj kategoriji (60 kg) uz Mariju Malenicu je još 21 natjecateljica uz šest kvota. Marija je slobodna u prvom kolu, a onda boksa s Francuskinjom Maiva Hamadouche, aktualnom viceprvakinjom Europe.

Ivana Habazin
u kategoriji do 69 kg je među 17 natjecateljica koje hvataju jednu od pet kvota. I ona je slobodna prvo kolo nakon čega ide na Francuskinju Emiliu Sonvico koja je lani bila u osmini finala Europskih igara.

Marko Zeljko u 69 kg je među 31 boksačem hvata jednu od šest kvota. Marka u prvom kolu čeka Bjelorus Aliaksandr Radzionau, dvostruki brončani Europljanin u mlađim seniorima.

U srednjoj je Mladen Sobjeslavski (75 kg) među 34 boksača za šest kvota. Prvo kolo je slobodan, a onda ide na Finca Muhhamada Abdilrasoona.

U poluteškoj Luka Plantić (81 kg) među 29 boksača hvata jednu od šest kvota. Luka u prvom kolu boksa protiv Austrijanca Umara Dzambekova, petog s prvenstva Europske unije od prije dvije godine.

U teškoj je Toni Filipi (91 kg) među 26 boksača za četiri kvote. U prvom ga kolu u ringu čeka Ukrajinac Horskov od kojeg je na Europskom prvenstvu do 22 godine u Targo Jiu izgubio 4:1 u polufinalu.

U superteškoj kategoriji Marka Miluna 20 boksača hvata četiri kvote. Milun je slobodan prvo kolo, a nakon toga ide na boljeg između Frasier Clarka iz Velike Britanije i Talijana Clemente Russoa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!