Solar i Šušić zlatni, Radić srebrni, Felinger brončani u Rigi

04.03.2023.

16:23

Autor: I.L./HRT/Hina

Hrvatska reprezentacija u Rigi

Hrvatska reprezentacija u Rigi

Foto: - / HGS

 Četiri medalje u osam finala osvojila je hrvatska mlađejuniorska gimnastička reprezentacija danas na Međunarodnom turniru Little Tiger Cup u Rigi.

Zlato u Hrvatsku iz Latvije nosi Gabriel Solar (GK Inova-gim Osijek) koji je slavio na parteru te Franko Šušić (GK Salto Zadar) koji je imao najbolju vježbu na karikama.

Naša reprezentacija potpuno je pokorila parter budući da je cijelo postolje bilo hrvatsko. Uz zlatnog Solara (12.450), srebro je osvojio Fran Radić sa 12.300 (GK Novi Zagreb), a broncu Solarov klupski kolega iz GK Inova-gim Patrik Felinger (12.050). Franko Šušić u ovom finalu bio je 5. sa 11.950.

- Svi naši dečki su odlično odradili svoje vježbe i pokazali potpunu dominaciju i kvalitetu na parteru, a Franko i na karikama, rekao je Saša Solar, jedan od naših koordinatora za mlađe dobne kategorije muške sportske gimnastike.

Uz zlato na karikama osvojeno sa 10.800 bodova te 5. mjesto na parteru, Franko Šušić bio je i 4. na ručama (11.600) te peti na preskoku (10.750).

Fran Radić je pak u svom drugom finalu, onome na preči, zauzeo 6. mjesto (8.700).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!