12:34 / 30.07.2018.

Autor: HRT

Smrtno stradala bivša olimpijska i svjetska prvakinja

Vibeke Skofterud (Screenshot: YouTube)

Vibeke Skofterud (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Bivša olimpijska pobjednica u nordijskom skijanju Vibeke Skofterud (39) pronađena je mrtva otoku St. Helena na jugoistoku Norveške.
Bivša olimpijska pobjednica u nordijskom skijanju Vibeke Skofterud (39) pronađena je mrtva otoku St. Helena na jugoistoku Norveške, objavila je norveška policija.

Prema prvim informacijama poginula je u nesreći s jet-skijem. Njeno tijelo je pronađeno u nedjelju na otoku St. Helena na jugoistoku Norveške gdje je i prijavljen njen nestanak.

Najveći uspjeh Vibeke Skofterud ostvarila je na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru gdje je osvojila zlatnu medalju u štafeti 4x5 km zajedno s Therese Johaug i Marit Björgen. U Norveškoj je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2005. i 2011. godine u istoj disciplini, a 2015. je prekinula natjecateljsku karijeru zbog ozljeda i bolesti.

Potresena sam i u još u šoku zbog užasne vijesti koju sam danas primila. Draga Vibeke, bilo je puno prerano, prenijela je riječi najuspješnije zimske olimpijke Marit Björgen agencija NTB.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!