18:10 / 12.02.2020.

Autor: M.Š./HRT

Smodlakin drugi trenerski mandat na klupi splitskog Jadrana

-

-

Foto: - / -

Smodlaka se nakon tri godine vratio za kormilo splitskog Jadrana.
Mile Smodlaka, jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista, preuzeo je klupu splitskog Jadrana. Dogodilo se to sasvim slučajno, nakon iznenadnog odlaska dotadašnjeg trenera Ivan Asića u SAD.

Smodlaka se tako nakon tri godine vratio za kormilo splitskog Jadrana.

- Iskreno nisam razmišljao o ovome. Međutim, situacija je takva kakva je bila i bilo je logično da se rješenje potraži unutar kluba. Tako da nisam mogao odbiti.

Na početku drugog trenerskog mandata odigrao je tri vrlo dobre i teške utakmice. U Beogradu su jadranaši slavili. U Barceloni, protiv jedne od najboljih europskih momčadi - Barcelonete, za dlaku izgubili, baš kao i protiv Jadrana iz Herceg Novog.

- Momčad je dobra, međutim postoje detalji na kojima treba poraditi, a to je bilo nemoguće unutar ovih desetak dana otkad sam došao.

Smodlaka će odsad kombinirati dvije zahtjevne uloge - trenera Jadrana i pomoćnika Ivice Tucka. Hrvatske vaterpoliste čekaju teške utakmice, zbog kojih bi iz Splita trebao izbivati oko mjesec dana. Kvalifikacijski turnir u Rotterdamu potkraj ožujka posljednja im je prilika da izbore Tokio.

- Nadam se da ćemo naći kompromisno rješenje, istaknuo je Smodlaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!