Slovenka Šutej najavila rušenje rekorda mitinga

08.09.2022.

18:27

Autor: HRT/Hina

Tina Šutej

Tina Šutej

Foto: / Pressesports/ Sebastien Boue / EXPA

U okviru Memorijala Boris Hanžeković po prvi puta će se dio atletskog spektakla odvijati i na Trgu bana Jelačića gdje će se boriti motkašice, troskokašice i skakači u dalj.

Sjajnu konkurenciju skakačica s motkom predvodi Tina Šutej, osvajačica brončane medalje na Europskom prvenstvu u Münchenu.


- Sezona je bila dobra, ali uvijek želim više i imam motivaciju za više. Motka je kombinacija atletike i gimnastike, ali taj gimnastički dio nije tako dobar kod mene i tu moram dosta raditi. Rekord mitinga je 4.50m, drži ga bivša svjetska prvakinja Fabiana Murer i mogu najaviti da će Hanžekovićev memorijal u petak dobiti novi rekord mitinga. Najlakše mi je, inače, skakati u dvorani jer su uvjeti najbolji, ali mogu biti dobri i vani ako vrijeme posluži. Ovi uvjeti u Zagrebu sigurno nude mogućnosti za dobre skokove, najavila je Tina Šutej.


Natjecanje u petak već u 14 sati otvaraju troskokašice. Favoritkinja za pobjedu je Neja Filipič, osvajačica zlatne medalje u troskoku na Mediteranskim igrama u Oranu.


- Definitivno je za nas ovo bolja energija nego na stadionu. Prije natjecanja nije tako ugodno, ali kada krene sve se zaboravi. Vjerujem da ćemo skakati daleko, lani sam na Hanžekovićevom memorijalu postavila osobni rekord i dat ću sve da to napravim i u petak, izjavila je Slovenka Filipič.


Glavni hrvatski adut u troskoku bit će Paola Borović, višestruka prvakinja Hrvatske u ovoj disciplini.


- Sve izgleda sjajno, već i sama činjenica da ćemo skakati na Trgu bana Josipa Jelačića. To će u svakom slučaju biti povijesno za promociju atletike i grada Zagreba. Ovakva vrsta natjecanja je bolja za same atletičare koji su u ovakvoj atmosferi u središtu pozornosti, a s tim dobijete dodatni adrenalin i to sport čini boljim. Forma je dobra i nema boljeg načina nego ovako završiti sezonu, najavila je Paola, a osvrnula se i na borbu u muškoj konkurenciji.


- Imat ćemo priliku vidjeti naše odlične skakače Marka Čeku i Filipa Pravdicu, to je domaći derbi i nadamo se skokovima preko osam metara. Osim njih bit će tu i bivši svjetski prvak Tajay Gayle, koji je baš prije nekoliko dana u Padovi skočio 8.26 i dolazi u Zagreb u odličnoj formi. Skok u dalj na Trgu bit će spektakularan, zaključila je Borović.


O samoj ideji Zagreb City Challengea govorio je i projekt menadžer mitinga Natko Bošnjak, rekavši da je za potrebe natjecanja na Trg bana Jelačića dovezeno 20 tona pijeska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!