13:51 / 10.04.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT

Slovenci umjesto Rusa na Europskom prvenstvu u Splitu

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Vaterpolisti Slovenije nastupit će umjesto Rusije na 35. europskom prvenstvu koje će se održati u Splitu, dok će umjesto ruske ženske vrste nastupiti vaterpolistice Slovačke.

Nakon što je početkom ožujka Europska federacija vodenih sportova (LEN) sa svojih natjecanja isključila Rusiju i Bjelorusiju, ostalo je slobodno mjesto za nastup na Europskom prvenstvu kojemu će od 27. kolovoza do 10. rujna biti domaćin Split.

Slovenci su krajem veljače bili neuspješni u kvalifikacijama zauzevši treće mjesto u svojoj skupini iza Francuske i Njemačke, no bili su najbolji među trećeplasiranim ekipama te su dobili pozivnicu LEN-a za nastup na EP-u.

- Vijest da ćemo biti među 16 reprezentacija koje će igrati na Europskom prvenstvu u Splitu je odlična za naš vaterpolo. Uvjeren sam da će od toga koristi imati i klubovi. Morat ćemo se potruditi da reprezentaciji osiguramo što bolje uvjete, prenosi portal RTV Slovenije riječi predsjednika Slovenskog vaterpolskog saveza Boštjana Tušara.

U Splitu će uz domaćina Hrvatsku nastupiti branitelj naslova Mađarska, Španjolska, Crna Gora, Srbija, Italija, Grčka, Francuska, Gruzija, Rumunjska, NIzozemska, Njemačka, Slovačka, Malta, Izrael i Slovenija.

Ždrijeb skupina održat će se 23. travnja na splitskom Peristilu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!