Sloup postavio novi svjetski rekord u bacanju diska

17.09.2019.

18:04

Autor: I.L.K./HPO

default error photo
Uz Sloupa, nastupilo je još 13 hrvatskih paraatletičara koji su postavili tri nova državna rekorda.
Hrvatski paraolimpijac Matija Sloup postavio je na Otvorenom paraatletskom prvenstvu Srbije novi svjetski rekord u bacanju diska u kategoriji atletičara niskim rastom i s daljinom od 27.87 metara popravio dosadašnji rekord Nizozemca Zonnevelda za 88 centimetara.

Drugi je put ove godine 120 cm visoki član AKOSI Odiseja iz Kutine popravio svjetski rekord u bacanju diska u kategoriji F40, a pored njega u Kruševcu je nastupilo još 13 hrvatskih paraatletičara koji su postavili tri nova državna rekorda.

- Već drugi put ove godine, nakon Croatia opena u Splitu 19. svibnja, popravljam svjetski rekord u disku. Disk mi je već u prvoj seriji letio na daljinu svjetskog rekorda  što me iznenadilo, ali atmosfera na stadionu je bila odlična i očito me je potakla na ovako izuzetan rezultat, rekao je Sloup koji je u Kruševcu nastupio i u svojoj paraolimpijaskoj disciplini - bacanju kugle.

- Kuglu sam bacio na daljinu od 9.99m, što je nešto manje od mog osobnog i državnog rekorda koji iznosi 10.17m, ali  sve je to samo pripremna stanica za ono što me najvažnije čeka ove sezone, a to je Svjetsko paraatletsko prvenstvo koje će početkom studenog održati u Dubaiju, zaključio je Sloup.

Ana Gradečak, F41 postavila je državni rekord u bacanju diska sa 16,93 metara čime je popravila dosadašnji rekord za više od dva metra. Radovan Halas postavio je državni rekord u bacanju čunja u kategoriji F51 s 25,42 metara dok je Erik Fabian Kaurin postavio novi državni rekord u bacanju diska u kategoriji F46 s 42,52 metara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!