Sloup postavio novi svjetski rekord u bacanju diska

17.09.2019.

18:04

Autor: I.L.K./HPO

-

-

Foto: - / -

Uz Sloupa, nastupilo je još 13 hrvatskih paraatletičara koji su postavili tri nova državna rekorda.
Hrvatski paraolimpijac Matija Sloup postavio je na Otvorenom paraatletskom prvenstvu Srbije novi svjetski rekord u bacanju diska u kategoriji atletičara niskim rastom i s daljinom od 27.87 metara popravio dosadašnji rekord Nizozemca Zonnevelda za 88 centimetara.

Drugi je put ove godine 120 cm visoki član AKOSI Odiseja iz Kutine popravio svjetski rekord u bacanju diska u kategoriji F40, a pored njega u Kruševcu je nastupilo još 13 hrvatskih paraatletičara koji su postavili tri nova državna rekorda.

- Već drugi put ove godine, nakon Croatia opena u Splitu 19. svibnja, popravljam svjetski rekord u disku. Disk mi je već u prvoj seriji letio na daljinu svjetskog rekorda  što me iznenadilo, ali atmosfera na stadionu je bila odlična i očito me je potakla na ovako izuzetan rezultat, rekao je Sloup koji je u Kruševcu nastupio i u svojoj paraolimpijaskoj disciplini - bacanju kugle.

- Kuglu sam bacio na daljinu od 9.99m, što je nešto manje od mog osobnog i državnog rekorda koji iznosi 10.17m, ali  sve je to samo pripremna stanica za ono što me najvažnije čeka ove sezone, a to je Svjetsko paraatletsko prvenstvo koje će početkom studenog održati u Dubaiju, zaključio je Sloup.

Ana Gradečak, F41 postavila je državni rekord u bacanju diska sa 16,93 metara čime je popravila dosadašnji rekord za više od dva metra. Radovan Halas postavio je državni rekord u bacanju čunja u kategoriji F51 s 25,42 metara dok je Erik Fabian Kaurin postavio novi državni rekord u bacanju diska u kategoriji F46 s 42,52 metara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!