11:27 / 08.05.2022.

Autor: I.L./HRT/Hina

Sloup i Ristoski pobijedili, Kosmat izjednačio hrvatski rekord

Mikela Ristoski, Matija Sloup (Igor Kralj/PIXSELL)

Mikela Ristoski, Matija Sloup (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Trostruka osvajačica paraolimpijskih odličja Mikela Ristoski pobijedila je u skoku u dalj u disciplini T20 na WPA Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu sa skokom od 5.37 metara.

Talijanski Jesolo drugu godinu zaredom bio je domaćin WPA Grand Prix mitinga, a hrvatske boje branilo je četvero paraatletičara - trostruka osvajačica paraolimpijskih odličja Mikela Ristoski nastupila je u skoku u dalj (T20), četvrtoplasirani s POI u Tokiju Matija Sloup bacao je kuglu u kategoriji F40, europski prvak Miljenko Vučić natjecao se u kugli F11, dok je Antonio Kosmat (T/F38) nastupao u skoku u dalj, na 400 m, te u bacanju koplja.


Vlasnica paraolimpijskog zlata (Rio de Janeiro) i dvije bronce (London, Tokio) je po vjetrovitom i kišnom vremenu pobijedila u skoku u dalj s rezultatom 5.37 m iz pete serije. Drugo mjesto iza članice AKOI Medulin pripalo je Islanđanki Stefaniji Daneyi Gudmundsdottir sa 5.02 m, dok je treća bila Mađarica Adel Takacs sa 4.54 m.


Slavio je i Matija Sloup (AK Odisej OSI) u bacanju kugle u kategoriji sportaša niskih rastom. Osvajač četvrtog mjesta na posljednjim paraolimpijskim igrama u Tokiju je pobijedio s najboljim ovosezonskim rezultatom 10.07 m iz posljednje serije. Drugo i treće mjesto zauzela su crnogorska braća Marko i Vlado Terić sa 6.59 m i 5.70 m.


Miljenko Vučić (AKOI Agram), koji je također bio četvrti na POI u Tokiju, je u konkurenciji slijepih i slabovidnih osoba zauzeo drugo mjesto u bacanju kugle sa 13.13 m, svojim najduljim hitcem ove sezone koji je ostvario u četvrtoj seriji. Pobjedu je odnio Latvijac Emils Dzilna sa 13.31 m, a treće mjesto zauzeo je domaći predstavnik Oney Tapia sa 12.96 m.


Prvog dana natjecanja u Jesolu Antonio Kosmat (T/F38) je nastupio u bacanju koplja, skoku u dalj i na 400 m. Prvi nastup Antonio je imao u bacanju koplja u kojem je bio treći sa 13.08 m. Iduća disciplina bila je skok u dalj u kojem je Antonio izjednačio svoj i hrvatski rekord 4.42 zauzevši još jedno treće mjesto. Kosmat je na nedavnom prvenstvu Hrvatske u Puli također skočio 4.42 metara.


U svom posljednjem nastupu član AKOSI Samobor je na 400 m pobijedio s rezultatom 59.65.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!