Sljemenske utrke dobile jednoglasne potpore pododbora

05.05.2023.

17:12

Autor: I.L./HRT

Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Danas popodne su uspješno završeni sastanci FIS tehničkih odbora koji su se protekla tri dana održavali u Hotelu Croatia u Cavtatu.

Na sastancima odbora krovne skijaške federacije raspravljane su promjene u pravilima, među ostalim i pravila za novu ekipnu alpsku kombinaciju i prijedlog povećanja nagradnog fonda na 150.000 CHF na prijedlog komisije sportaša, koje sve mora usvojiti Vijeće FIS-a, objavio je Hrvatski skijaški savez.


- Bitna činjenica za Hrvatski skijaški savez je da je zahtjev za organizacijom ženske i muške utrke na Sljemenu u sezoni 2023./24. dobio jednoglasne potpore pododbora za Svjetski kup u alpskom skijanju i Alpskog odbora te je upućen na Vijeće FIS-a koje će usvojiti kalendare FIS Svjetskog kupa za sljedeću sezonu na svojoj sjednici 24. svibnja u Zürichu, objavio je HSS.

Podsjetimo, Snow Queen trophy, kojem je zagrebačko Sljeme domaćin od 2005. godine, pod znakom je pitanja jer prema preliminarnom kalendaru nove skijaške sezone nije na popisu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!