Sljedeći vikend na HRT-u u znaku Hanžekovićevog memorijala

05.09.2022.

11:23

Autor: HRT

Ryan Crouser,  Joe Kovacs, Tom Walsh, Filip Mihaljević

Ryan Crouser, Joe Kovacs, Tom Walsh, Filip Mihaljević

Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

Sljedeći vikend na Hrvatskoj radioteleviziji bit će u znaku atletike. Nikad bogatiji i sadržajniji "Hanžek" proširio je svoje trajanje na tri dana i na tri lokacije. 

Tako će najpoznatiji atletski miting u Hrvatskoj gledateljima donijeti sportska uzbuđenja koja počinju u petak, 9. rujna, kad će se na središnjem zagrebačkom trgu održati "Zagreb City challenge" s natjecanjima u skoku u dalj, troskoku i skoku motkom. Time se miting širi, ali i slijedi trendove proboja kraljice sportova na gradske ulice i trgove, što imaju već mnogi svjetski mitinzi. Gledatelji će to moći pratiti u petak na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV2) od 18 sati do 19.20.


Drugi dan donosi "Memorijal Ivana Ivančića". Ovo, već tradicionalno natjecanje u bacanju kugle na prostoru pored zagrebačkih fontana, na programu je u subotu 10. rujna od 19.10 do 20.20 sati na Drugom programu.

U nedjelju, 11. rujna slijedi veliko finale - miting na zagrebačkome stadionu Mladosti s početkom u 18 sati. 


- Osim što će ovakav format biti veliki iskorak za organizatore, riječ je i o izazovu za Hrvatsku televiziju kao "host-broadcasteru" (proizvođaču signala) čiji će signal preuzimati u više od 80 zemalja svijeta. Tri dana, izravni prijenos s tri različite lokacije i stalna selidba opreme i ljudi, zadatak je koji HRT mora riješiti na optimalan način. Budući da je atletika posebno složen sport koji zahtijeva puno kamera i specijalnih uređaja, osim vlastite opreme u akciji su sva raspoloživa sredstva pomoću kojih će gledatelji na najbolji mogući način doživjeti 72. Hanžekovićev memorijal , otkrio nam je urednik i jedan od komentatora prijenosa Stjepan Balog.


Prijenose atletike pratit će iskusni HRT-ovi režiseri Dražen Iričanin, Ranko Varlaj i Siniša Bulajić dok će komentatorsku ekipu predvoditi Stjepan Balog i Daniel Križ.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!