Slavni hrvatski sportaši promicali Hrvatsku u Dubaiju

01.02.2022.

19:49

Autor: Mirna Zidarić/Dnevnik/HRT

Sandra Perković

Sandra Perković

Foto: Dnevnik / HRT

U sklopu predstavljanja Hrvatske na svjetskoj izložbi u Dubaiju, održana je interaktivna manifestacija pod nazivom "Croatia inspiring Champions".

U namjeri promicanja Hrvatske kao zemlje sporta i male zemlje velikih svjetskih uspjeha, na ovom su događaju bili hrvatski osvajači odličja na velikim svjetskim natjecanjima Martin i Valent Sinković, Sandra Perković, Blanka Vlašić, Mirza Džomba, Stipe Pletikosa i Gordan Giriček


Naši su slavni sportaši uz brojne aktivnosti sudjelovali i u nizu sportskih izazova na otvorenome.

- Voljela bi da jednog dana ljudi dođu i kažu idemo na pripreme u Hrvatsku jer oni tamo imaju sve, najbolju hranu, najbolje ljude, najbolju prirodu, imamo i snijeg, imamo i more... tako da smo bolji nego Švicarska, ali se to tek treba otkriti, rekla je Perković. 


Bivši košarkaš Giriček o uspjehu hrvatskog sporta kaže: - Naši su sportaši fenomen što se tiče uspjeha u sportu baš iz tog razloga jer infrastruktura nije najbolja, a uvijek uspijevamo iznjedriti najbolje svjetske sportaše. 


- Ta srčanost, ta borbenost taj dišpet, to se jednostavno vidi na svakom sportašu na terenu, čini me se nekako osim po kockicama da smo i po tome prepoznatljivi, po tom borilačkom duhu koji izbija iz svake naše pore, rekla je Vlašić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!