Zubčić i Kolega izborili drugu vožnju slaloma u Kitzbühelu

22.01.2022.

08:41

Autor: M.M./HRT

Slalom u Kitzbühelu

Slalom u Kitzbühelu

Foto: Matija Habljak / Pixsell

Talijan Alex Vinatzer postavio je najbolje vrijeme prve vožnje (50.59 sekundi) slaloma za Svjetski kup u austrijskom Kitzbühelu, a obojica hrvatskih predstavnika, Filip Zubčić i Samuel Kolega, izborili su nastup u drugoj vožnji.

Zubčić je uz veliku pogrešku u donjem dijelu staze za Vinatzerom zaostao za 1.55 sekundi i osvojio 19. mjesto, dok je Kolega sa zaostatkom od 1.84 sekunde završio na 27. poziciji.

Nažalost, na startu nije bilo Mateja Vidovića i Istoka Rodeša, koji su bili pozitivni na testiranjima na koronavirus.

U snježnim uvjetima, ali na odlično pripremljenoj stazi, trojica skijaša su se izdvojila od ostataka. Uz vodećeg Vinatzera, to su bili Francuz Clement Noel, koji je za Talijanomo zaostao za osam stotinki, te Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag, čiji je zaostatak bio devet stotinki.

Već četvrtoplasirani Talijan Giuliano Razzoli je zaostao za 73 stotinke, a petoricu najbržih u prvoj vožnji zaključuje Švicarac Marc Rochat (+0.77).

Druga vožnja je na rasporedu s početkom u 13.45 sati.  

TIJEK PRVE VOŽNJE

- Završila je prva utrka slaloma u Kitzbühelu. Filip Zubčić zauzeo je 19., a Samuel Kolega 27. mjesto. Obojica su ušla u drugu vožnju. Na prvom mjestu je Tallijan Vinatzer, drugi je francuz Noel, a treći Norvežanin Foss-Solevaag.

- Samuel Kolega zauzeo je 25. mjesto sa 1.84 stotinke zaostatka. Nastupa 68 skijaša pa još ostaje za vidjeti hoće li i on nastupiti u drugoj vožnji.


- Norvežanin Atle Lie McGrath i Švicarac Reto Schmidiger sa startnim brojem 32., odnosno 33. nisu uspjeli završiti utrku. 

- Nakon što je slalom odvozilo 30 skijaša, prvi je Vinatzer, drugi Noel, a treći Foss-Solevaag. Zubčić je zasada 18.

- Albert Popov i Erik Read također nisu uspjeli završiti utrku.  

- Švicarac Tanguy Nef sa startnim brojem 19. nije uspio završiti utrku, a isto se dogodilo i sljedećoj dvojici Talijanu Manfredu Moelggu i Rusu Alexanderu Horošilovu.

- Filip Zubčić agresivno krenuo, ali zbog pogreške u donjem dijelu staze zauzeo 13. mjesto sa 1.55 sekundi zaostatka za vodećim. Osigurao je drugu vožnju

video thumb

- Talijan Alex Vinatzer preuzeo vodstvo sa osam sekundi prednosti

- Prvih deset skijaša i dalje predvodi Noel. Drugi je i dalje Norvežanin Foss-Solevaag, a treći Talijan Giuliano Razzoli

- Nakon prvih pet skijaša prvo mjesto drži Noel, drugi je Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag, zaostavši samo stotinku. Treći je Francuz Alexis Pinturault

- Počela je utrka. Prvi je startao Francuz Clement Noel koji se spustio za 50.67 sekundi

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!