12:15 / 16.02.2020.

Autor: T.D./Hina

Slalom Kranjska Gora: Pobjeda Vlhove

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vlhova je nastavila niz pobjeda, no veliku nesreću imala je švedska skijašica Anna Swenn Larsson, koja je vodila nakon prve vožnje. U drugom laufu imala je veliku prednost dovoljnu za prvu pobjedu, ali je pala netom prije ulaska u cilj.
Slovačka skijašica Petra Vlhova pobjednica je slaloma Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori.


Vlhova je nastavila niz pobjeda, no veliku nesreću imala je švedska skijašica Anna Swenn Larsson, koja je vodila nakon prve vožnje. U drugom laufu imala je veliku prednost dovoljnu za prvu pobjedu, ali je pala netom prije ulaska u cilj. Vlhova je nakon prve vožnje bila tek četvrta, a kako Michaela Shiffrin nije nastupila, u Kranjskoj Gori na pomolu je bilo veliko iznenađenje jer su unatrag tri godine samo Shiffrin i Vlhova osvajali slalomske utrke.


Zadnja kojoj je uspjelo prekinuti tu dominaciju bila je Šveđanka Frida Hansdotter u Flachau 2017, a Larsson je nedostajalo nekoliko metara.

Švicarka Wendy Holdener bila je druga s 24 stotinke zaostatka, a Austrijanka Katharina Truppe treća (+0.89)

Leona Popović sa startnim brojem 54 zauzela je 37. mjesto s 4.13 sekundi zaostatka.

Vlhova je pobjedom i s 460 bodova pretekla Shiffrin (440) u poretku slaloma, dok u ukupnom poretku Amerikanka vodi s 1225 bodova ispred Talijanke Brignone (1112) i Vlhove (1071).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!