VIDEO: Vlhova vodi na Sljemenu, Popović u drugoj vožnji

04.01.2022.

10:44

Autor: HRT

Petra Vlhova

Petra Vlhova

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Novu kalendarsku godinu najbolji svjetski skijaši i skijašice u Svjetskom kupu otvaraju u Zagrebu koji je danas i sutra domaćin slalomskih utrka. 

Skijašice su odradile prvu vožnju, a na prvom mjestu je Slovakinja Petra Vlhova. Druga vožnja na rasporedu je u 16.05 sati u prijenosu na Drugom programu HTV-a i našem portalu.

Petra Vlhova otvorila je utrku sa startnim brojem 1 i završila prvu vožnju za 55.99 sekundi. Na drugom mjestu je Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.64), a trećem Švicarka Wendy Holdener (+0.81). Deseta, Slovenka Ana Bucik zaostaje za vodećom Slovakinjom 2.48 sekundi. Na stazi su izuzetno teški uvjeti, proljetne su temperature, a puše i neugodan vjetar.

video thumb

Prva hrvatska predstavnica, sa startnim brojem 21, bila je Leona Popović i drži 14. mjesto s 2.81 sekundi zaostatka. Andrea Komšić sa startnim brojem 43 i zaostatkom 4.78 sekundi nije ušla u drugu vožnju. Zrinka Ljutić imala je startni broj 40 te nije završila prvu vožnju.

video thumb

Kralja Sljemena dobit ćemo sutra. Bit će to 13. muška utrka Svjetskog kupa u Zagrebu. Filip Zubčić najavio je napad na postolje, a iz drugog plana rezultat karijere lovit će Matej Vidović koji je prošle godine bio 12. Od hrvatskih predstavnika nastupit će još Istok Rodeš, Samuel Kolega, Tvrtko Ljutić i Leon Nikić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!