Ukrajinski sportaši nezaobilazna tema sjednice Vijeća HOO-a

15.03.2022.

18:07

Autor: A.M./HRT/HOO

Sjednica Vijeća HOO-a

Sjednica Vijeća HOO-a

Foto: Hrvatski olimpijski odbor / .

Na 30. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), održanoj u utorak u zagrebačkom hotelu Sheraton, jednoglasno je prihvaćen prijedlog novog poslovnog ustrojstva HOO-a, s ciljem modernizacije, bolje funkcionalnosti i usklađenjem sa zakonskim aktima, priopćili su iz krovne sportske organizacije.

Na sjednici je prihvaćeno i završno izvješće o boravku i nastupu hrvatske olimpijske delegacije na XXIV. Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, kao i prijedlog korisnika sredstava Posebnih programa za poticaj i razvoj sporta na lokalnoj razini, a riječ je o šest programskih zahtjeva s razine lokalnog sporta.


U točki o izmjenama i dopunama u razvojnim programima HOO-a za sportaše, najviše je na dobitku atletika - Janko Kišak, Mia Wild i Jana Koščak od 1. travnja su korisnici razvojnog programa I, a Roko Farkaš i Viktorija Vujović od 1. ožujka su uvršteni u razvojni program II/1.

Kondicijski treneri nova su kategorija u HOO-ovu programu sufinanciranja rada trenera i bit će praćeni, odnosno (su)financirani na drugačiji način od ostalih trenerskih kategorija. Na taj način željela se istaknuti važnost i specifičnost poslova koje obavljaju treneri ove struke.


Nezaobilazna tema bili su i izbjegli ukrajinski sportaši i sportašice koji sve više biraju Hrvatsku za svoje privremeno utočište. Nakon jedriličara, stižu boksači, skakači u vodu, mačevaoci, veslači i odbojkašice, a nacionalni sportski savezi preuzimaju brigu o njima u koordinaciji s HOO-om.


Hrvatski veslački savez dobio je suglasnost HOO-a za organizaciju regate Svjetskog kupa na Jarunskom jezeru od 5. do 7. svibnja 2023.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!