Sjajni Warholm razmišlja o prelasku na 400 metara

08.09.2021.

16:30

Autor: K.L./Hina

Karsten Walhorm

Karsten Walhorm

Foto: Denis Balibouse / REUTERS

Sjajni norveški trkač Karsten Warholm, koji je na nedavnim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio zlatnu medalju na 400 metara s preponama uz novi svjetski rekord od 45.94 sekundi, najavio je kako bi se u budućnosti želio okušati i u nekim drugim atletskim disciplinama.

Warholm, koji je karijeru započeo kao desetobojac, u Tokiju je postao prvi čovjek koji je 400 metara s preponama svladao za manje od 46 sekundi, a koliko je to sjajan rezultat pokazuje i podatak kako je do ove godine svjetski rekord iznosio 46.70, postavljen još u Barceloni 1992. godine.

- Kada ostvarite sve o čemu ste sanjali, onda ste ujedno i sretni i prazni. Sve što me je dosada vuklo naprijed više ne postoji. Zato ću se u budućnosti okušati u drugim disciplinama jer želim imati nove izazove. To je mentalni proces, kada ostvarite ciljeve, morate ponovno podići sustav. Volio bih pokušati na 400 metara bez prepona, ne znam koliko brzo bih mogao trčati, ali bilo bi lijepo saznati to. Ranije sam govorio kako bih želio pokušati i na 800 metara iako mi se nkada nije dogodilo da nakon istrčanih 400 metara pomislim: 'Baš mi se trči još jedan krug', rekao je Warholm uoči nastupa na finalu "Dijamantne lige" u Zurichu.

Warholm je na nedavnom mitingu u Lauseanni trčao na 400 metara te je zauzeo četvrto mjesto s vremenom 45.51. Također, ranije je spominjao i želju da nastupi u troskoku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!