Sinovčić: Imam velik motiv za Pariz 2024.

29.06.2022.

15:18

Autor: A.M./Hina

Dino Sinovčić

Dino Sinovčić

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić (29), koji je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Funchalu na Madeiri, obranio titulu svjetskog prvaka na 100 metara leđno, najavio je u srijedu kako ima velike ciljeve za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine gdje želi ostvariti bolji rezultat od brončane medalje osvojene na POI u Tokiju prošle godine.

- Imam veliki motiv da na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine budem bolji nego u Tokiju prošle godine, gdje sam osvoji brončanu medalju. U Parizu želim najmanje srebro, a ako osvojim zlatnu medalju nitko neće biti sretniji od mene, rekao je Sinovčić na konferenciji za novinare u Svečanoj sali SC Gripe.


Sinovčić je kazao kako će se dobro pripremiti za Svjetsko paraplivačko prvenstvo sljedeće godine u Glasgowu koje će biti i kvalifikacijsko za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine.


- Ako u Glasgowu osvojim zlatnu medalju izravno ću se plasirati na Paraolimpijske igre u Parizu, objasnio je Sinovčić. Dodao je kako će dati sve od sebe da u Glasgowu po treći put u nizu postane svjetski prvak nakon Londona 2019. i Portugala 2022.


Istaknuo je kako mu je nedavna zlatna medalja na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Portugalu do sada najteže osvojena, ali i najdraža.


- Zbog problema u avionskom prijevozu na Madeiru sam došao u dva sata ujutro na dan plivanja i nisam imao niti jedan trening, ali ostao sam mentalno čvrst i obranio sam titulu svjetskog prvaka, kazao je Sinovčić.


Predsjednik Hrvatskog paraplivačkog saveza Roberto Zidar je naglasio kako se taj savez priprema ulažući u razvoj mladih sportaša koji dolaze.


- Postavili smo sebi za cilj dugotrajno i plansko ulaganje u mlade sportaše, istaknuo je Zidar dodavši kako Sinovčićevo iskustvo sigurno može pomoći i u radu Hrvatskog paraplivačkog saveza po završetku karijere bude li on to želio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!