Sinkovićima predstoji nova borba s Poljacima

15.06.2022.

13:01

Autor: I.L./HRT/Hina

Braća Sinković

Braća Sinković

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Braća Sinković, najjači hrvatski veslački tandem, krenuli su na drugi Svjetski kup koji se održava u poljskom Poznanu od 16. do 19. lipnja. Na regati sudjeluje preko 600 sportaša iz 36 država, a od hrvatskih predstavnika nastupit će samo Martin i Valent Sinković.

Prvi put još od 2019. natjecat će se veliki broj sportaša iz Australije, Novog Zelanda, Sjedinjenih Država i Kanade kao i reprezentativci iz Afrike, Azije i Južne Amerike.


- Osjećamo se stvarno dobro prije Svjetskog kupa u Poznanu i vjerujemo da ćemo ići bolje nego u Beogradu. Na prvom Svjetskom kupu u Beogradu je bilo dobro, ali nije bilo vrhunski, točnije nije bilo na onoj razini na kojoj mi želimo biti. Između Beograda i Poznana dosta smo radili na uveslavanju i tehnici te se trudili još bolje uhvatiti taj zahvat koji nam je nedostajao. Nadamo se da ćemo to pokazati na utrkama, rekao je Martin Sinković.


Na prvom Svjetskom kupu u svibnju ove godine u Beogradu, Martin i Valent pobjednički su se vratili u disciplinu dvojac na pariće te su nakon šest godina nenastupanju u toj disciplini osvojili zlatnu medalju u tijesnoj utrci protiv Poljaka.


- Dobro smo trenirali ova tri tjedna i zasigurno nas očekuju zanimljive utrke. Konkurencija će biti slična kao i na prvom Svjetskom kupu, uz Poljake tu su Australci koji imaju medalju s Olimpijskih igara u četvercu skul pa očekujemo da će i oni biti negdje blizu. Nama se čini da najveću pozornost trebamo obratiti na Poljake s kojima smo u Beogradu u polufinalu i finalu bili poravnati, ali smo uspjeli pobijediti. Jedva čekamo raditi ono što najbolje znamo, a to je dobro se utrkivati i pokušati pobijediti, rekao je Valent Sinković.


Kvalifikacijska utrka na rasporedu je u petak, 17. lipnja od 10.50 sati, polufinalna utrka u subotu, u 11.25, dok nedjeljno finale počinje u 11.38.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!