Sinkovići uvjerljivo do finala: Nismo se zamarali protivnicima

09.07.2022.

16:34

Autor: I.L./HRT

Braća Sinković

Braća Sinković

Foto: - / PRiredba Studio

Braća Sinković odveslali su još jednu dobru utrku te pobjedom u svojoj polufinalnoj utrci osigurali ulazak u finale Svjetskog kupa.

Martin i Valent su od početka do cilja kontrolirali utrku i ostavili dojam da su mogli i pojačati ritam da je trebalo, ali su sigurnom i taktički odlično odrađenom utrkom ostavili snagu za ono najvažnije, a to je nedjeljno finale koje je na rasporedu u 14.01 sati.


- Dosta je bila sigurna pobjeda, osjećali smo se dobro kroz utrku. Britanci su stisnuli na početku, Litavci na kraju, obrnute taktike su imali tako da su nas malo iznenadili, ali mi smo svoje odradili i nismo se zamarali protivnicima. Sutra u finalu ćemo morati još jače, Australci su se pokazali kao jako dobri i vjerujemo da će biti odlična utrka, rekao je Valent Sinković.


 - Naučili smo kroz kvalifikacije i polufinale graditi tehniku i brzinu, a sutra ćemo morati odveslati najbolju utrku i vjerujemo da hoćemo. Nadamo se da ćemo pobijediti sutra i da ćemo ukupnu pobjedu slaviti s tri pobjede u sva tri svjetska kupa, dodao je Martin Sinković.


Osim braće Sinković, u nedjelju će u finalu dvojaca bez kormilara nastupiti sestre Ivana i Josipa Jurković, a njihova utrka na rasporedu je u 10.05 sati. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!