Sinj domaćin Prvenstva Hrvatske u obaranju ruku

22.04.2022.

09:44

Autor: HRT/Hina

Arhiva:  Svjetski kup u obaranju ruke ZG STRONG 2019

Arhiva: Svjetski kup u obaranju ruke ZG STRONG 2019

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Sinjsko gradsko kino u subotu i nedjelju, 23.i 24. travnja, bit će domaćin Prvenstva Hrvatske u obaranju ruke.

Bit će to peto uzastopno državno prvenstvo koje se održava u Sinju te 13. od osnutka Saveza.


Nastupit će rekordan broj natjecatelja iz dvadesetak hrvatskih klubova, a natjecanje će se održati za osobe s i bez invaliditeta.


- Prvenstvo Hrvatske 2022. organizirano je po najvišim svjetskim standardima. I ove godine u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo testirat će se sportašice i sportaši na korištenje nedopuštenih sredstava, a kao i prošle godine, ugostit ćemo međunarodne suce najviše razine. U proteklih pet godina Sinj se nametnuo kao idealan Grad domaćin ovog sporta te je gostoprimstvo Sinjana iznad svih očekivanja, kazao je predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke Aleksandar Jakovac koji je i dopredsjednik Europskog saveza za obaranje ruke te član Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora.Prvenstvo Hrvatske 2022. održat će se odvojeno za lijevu i desnu ruku u sedam kategorija (osobe s invaliditetom, juniori (16 godina), juniori (18 godina), žene, početnici, seniori, open lijeva).


Natjecanje počinje u subotu u 13.00 sati, a u 18.00 je svečano otvaranje i završnica apsolutne kategorije, dok su u nedjelju natjecanja od 13.00 do 16.00 sati.


Hrvatski savez za obaranje ruke osnovan je u Zagrebu 2009. te je iste godine postao punopravni član europskog i svjetskog Armwrestling saveza. Od 2018. je punopravni član Hrvatskog olimpijskog odbora, a od 2019. i punopravni član Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!