12:15 / 03.02.2019.

Autor: I.Ž.K./HRT

Šime i Mihovil Fantela treći na regati u Miamiju

Mihovil i Šime Fantela

Mihovil i Šime Fantela

Foto: - / -

Aktualni svjetski prvaci u klasi 49er Šime i Mihovil Fantela osvojili su treće mjesto na regati Svjetskog kupa u Miamiju.
Hrvatski jedriličari Šime i Mihovil Fantela osvojili su treće mjesto  u klasi 49er na regati Svjetskog kupa u Miamiju.

Zlato je osvojila njemačka posada Erik Heil i Thomas Plössel, a srebro je pripalo Britancima Dylanu Fletcher-Scottu i Stuartu Bithellu.

Zadarska braća Šime i Mihovil Fantela, koji su lani osvojili naslov svjetskih prvaka u danskom Aarhusu, već su osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., a odličnim trećim mjestom u Miamiju pokazala su da su u sjajnoj formi. 

- Današnji dan bio je stvarno zanimljiv, imali smo puno protivnika koji su nam bili dosta blizu s bodovima. Nismo se mogli posvetiti samo jednome i njega kontrolirati, već je strategija bila da pokušamo što bolje startati i pokušati pobijediti regatu, tako da smo se koncentrirali na što bolji start i što bolju vožnju i brzinu broda, i uspjeli smo u tome, rekao je Šime nakon plova za odličja.

- Ova godina nije mogla bolje početi, nastavili smo na sličnom tragu kao što smo stali 2018. Zima je odrađena vrhunski, ali još je dosta treninga pred nama. Dat ćemo sve od sebe da i u sljedećim regatama ponovimo ovaj uspjeh, dodao je Mihovil. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!