19:20 / 21.12.2021.

Autor: I.L./HRT/Hina

Shenzhen ušao u kalendar Dijamantne lige

Sara Kolak

Sara Kolak

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Kineski grad Shenzhen uvršten je u kalendar atletskih mitinga Dijamantne lige, pa će ih iduće godine biti 14, objavila je Međunarodna atletska federacija (World Athletics).

Prestižno atletsko natjecanje u 2022. uključivat će četrnaest mitinga u 32 discipline, 16 za atletičare, te isto toliko za žene.


Sezona počinje 13. svibnja u Dohi, a završetak je zakazan za 7. i 8. rujna u Zurichu. Kina će jedina imati dva mitinga, 30. srpnja natjecanje će se održati u Šangaju, a tjedan dana kasnije u Shenzhenu.


Na svakom mitingu bit će najmanje 13 "dijamantnih disciplina", a sportaši će tijekom sezone imati do sedam prilika za lov na bodove Dijamantne lige.


Tako je primjerice ženski disk u kojem nastupaju Sandra Perković i Marija Tolj na programu u Birminghamu, Eugeneu, Oslu, Parizu i na finalu u Zurichu, dok će se muška kugla u kojoj je naš adut Filip Mihaljević bacati u Eugeneu, Rimu, Lausannei, Bruxellesu i Zurichu.


Žensko koplje, u kojem će, nadamo se, nastupiti Sara Kolak na programu je mitinga u Parizu, Šangaju, Shenzhenu, Bruxellesu i Zurichu.


Na finalu u Zurichu održat će se svaka dijamantna disciplina.


KALENDAR MITINGA DIJAMANTNE LIGE:


Doha (Kat) - 13. svibnja 2022.

Birmingham (London, VB) - 21. svibnja

Eugene (SAD) - 28. svibnja

Rabat (Mar) - 5. lipnja

Rim (Ita) - 9. lipnja

Oslo (Nor) - 16. lipnja

Pariz (Fra) - 18. lipnja

Stockholm (Šve) - 30. lipnja

Shanghai (Kina) - 30. srpnja

Shenzhen (Kina) - 6. kolovoza

Monaco (MC) - 10. kolovoza

Lausanne (Švi) - 26. kolovoza

Bruxelles (Bel) - 2. rujna

Zurich (Švi) - 7. i 8. rujna

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!