Sezona velikih očekivanja za Leonu Popović i Zrinku Ljutić

13.10.2022.

20:15

Autor: Bruno Kovačević/Dnevnik/IMS/HRT

Leona Popović, Zrinka Ljutić

Leona Popović, Zrinka Ljutić

Foto: Emica Elvedji/Slavko Midzor / PIXSELL

Zrinka Ljutić i Leona Popović marljivo su trenirale proteklih mjeseci, očekivanja su im velika - žele se još više približiti najboljima.

U novu skijašku sezonu krećemo s velikim apetitima. Dok kod muške reprezentacije glavnu riječ već godinama vodi Filip Zubčić, u ženskom timu sazrijevaju dvije djevojke koje već imaju top 10 rezultate u Svjetskom kupu. 


Leona Popović diže se iz sezone u sezonu i dva rezultata u slalomu prošle godine, na Sljemenu i u Schladmingu, ulijevaju nadu da ove godine može i više.


- Mislim da sam već prošle sezone napravila veliki iskorak. Bio mi je cilj ući u 30, a već sam korak do 15. Već je prošle sezone bio veliki iskorak, rekla je Popović.

Leona Popović

Leona Popović

Foto: Dnevnik / HRT

Osamnaestogodišnja svjetska juniorska slalomska prvakinja, te brončana iz veleslaloma u kanadskoj Panorami Zrinka Ljutić očekuje prvu pravu seniorsku sezonu. Prvi puta bila je na pripremama u Argentini.


- Bila sam u slalomu dosta dobra po vremenu. Trenirala sam sa Slovenkama i Šveđankama, rekla je Ljutić.


Nakon prošlosezonskog fantastičnog ostvarenja na Svjetskom juniorskom prvenstvu, sezonu je zaključila petim mjestom u slalomu. Kako gleda na obje tehničke discipline: - Slalom mi je sjeo, imam tu harmoniju i pokret, a veleslalom se još tražim. 

Zrinka Ljutić

Zrinka Ljutić

Foto: Dnevnik / HRT

Osim Svjetskog kupa, jedan od ciljeva je i Svjetsko prvenstvo u Francuskoj u veljači, ali prije toga i dvije slalomske utrke početkom siječnja na Sljemenu.


- Mislim da je to jako dobra prilika za Leonu i za mene. Želim popraviti prošlogodišnju vožnju i popraviti tehničke stvari.


Sezona velikih očekivanja u kojoj se ne bi iznenadili da vidimo nakon puno godina hrvatske skijaše i skijašice na postoljima.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!