19:05 / 07.03.2018.

Autor: HRT

Šetka i Žunić najbolji sportaši, Barbara Matić najbolja sportašica Splita za 2017.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vaterpolist Anđelo Šetka i atletičar Stipe Žunić u muškoj te judašica Barbara Matić u ženskoj konkurenciji proglašeni su najboljim sportašima Splita za 2017. godinu.
Vaterpolist Anđelo Šetka i atletičar Stipe Žunić u muškoj te judašica Barbara Matić u ženskoj konkurenciji proglašeni su najboljim sportašima Splita za 2017. godinu. Šetka je prošle godine s hrvatskom reprezentacijom osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu u Budimpešti, Žunić je na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu osvojio brončanu medalju u bacanju kugle, dok je Barbara Matić osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu u judu u Poljskoj. Naše je opredjeljenje da se splitski sport ustroji prema kriteriju izvrsnosti tako da na vrhu budu olimpijci, odnosno sportaši iz Splita koji će kao reprezentativci Hrvatske predstavljati Split na Ljetnim olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju, kazao je predsjednik Splitskog saveza sportova Ivan Veštić, dodavši kako je splitski sport svake godine uspješan, jer sportaši iz tog grada ostvaruju vrhunske rezultat na najvećim svjetskim natjecanjima. Dodao je kako se nada da će na i Olimpijskim igrama u Tokiju sportaši iz Splita osvojiti neku od medalja i tako nastaviti kontinuitet vrhunskih uspjeha splitskih sportaša. Najboljom ženskom ekipom za 2017. godinu proglašen je je Judo klub Pujanke, a u muškoj konkurenciji najbolja je momčad Kuglačkog kluba Mertojak.
Najbolji trener ženskih kategorija je Vladimir Preradović (Judo klub "Pujanke"), a kod muških Marko Mastelić (ASK). Najperspektivnijom splitskom sportašicom za 2017. godinu proglašena je Bruna Duvančić (Taekwondo klub "Marjan"), a najperspektivniji splitski sportaš je Roko Doždor (Kickboxing klub "Pit Bull"). Najuspješniji splitski sportaš s invaliditetom za 2017. godinu je Ivan Mikulić (Taekwondo klub "Galeb").

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!