Senzacionalne sestre Jurković u finalu Svjetskog prvenstva

22.09.2022.

10:59

Autor: I.L./HRT/Hina

Ivana i Josipa Jurković u finalu Svjetskog prvenstva

Ivana i Josipa Jurković u finalu Svjetskog prvenstva

Foto: - / PRiredba Studio

Sestre Ivana i Josipa Jurković plasirale su se u finale dvojca bez kormilara na Svjetskom veslačkom prvenstvu u Račicama.

One su u svojoj kvalifikacijskoj skupini bile treće s vremenom 7:16.61, dok su najbrže bile Rumunjke Ioana Vrinceanu i Denisa Tilvescu s vremenom 7:11.04. Druga je bila nizozemska posada s vremenom 7.12.75.

U drugoj kvalifikacijskoj skupini najbrže su bile Novozelanđanke (7:11.02), druge Amerikanke(7:15.09), a treće Britanke (7:19.99).

- Nemam pojma što da kažem, emocije nas obuzimaju! Ulazak u finale posvećujemo treneru koji je imao živaca kroz cijelu sezonu. Preponosna sam na sestru Josipu koja je nakon samo pola godine od ozljede u finalu Svjetskog seniorskog prvenstva, rekla je Ivana Jurković.

Finale je na rasporedu u subotu u 13.35 minuta. 

Jučer su se u polufinale dvojca na pariće plasirala i braća Valent i Martin Sinković. Polufinalne utrke dvojaca na pariće na rasporedu su u petak od 11.56 i 12.06 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!