17:05 / 19.08.2019.

Autor: M.M./Hina

Šesterostruka olimpijska pobjednica Allyson Felix dolazi na Hanžek

Allyson Felix (EXPA/PIXSELL)

Allyson Felix (EXPA/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Allyson Felix na Hanžekovićevom memorijalu trčala je i 2012. godine te s vremenom 22.35 sekundi drži rekord mitinga na 200 metara.
Šesterostruka olimpijska pobjednica i 11-rostruka svjetska prvakinja, američka sprinterica Allyson Felix (33) za svoj je povratak na atletske mitinge nakon poroda izabrala upravo Hanžekovićev memorijal u Zagrebu te će 3. rujna na stadionu Mladosti uz Savu trčati u utrci na 400 metara, objavili su organizatori.

Felix, koja je tijekom dosadašnje karijere osvojila ukupno devet olimpijskih i 16 svjetskih medalja, u studenom je prošle godine rodila djevojčicu, te je dosada ove godine nastupila tek na američkom prvenstvu u Des Moinesu na 400 metara gdje je pokazala ozbiljan povratak u formu.

Ovogodišnji Hanžek bit će natjecateljski početak njenog puta prema nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine, a to bi trebale biti njezine pete Igre.

Uz Felix, novi tartan na Savi iskušat će i aktualna svjetska doprvakinja na 400 metara Salwa Eid Nasser, a na iznimno jakoj startnoj listi još su i Amerikanka Phyllis Francis, Ruskinja Aljona Mamina te Slovenka Anita Horvat.

Allyson Felix je na Hanžekovićevom memorijalu trčala i 2012. godine te s vremenom 22.35 sekundi drži rekord mitinga na 200 metara. Te je godine na OI u Londonu osvojila tri zlata, na 200m te u štafetama na 4x100m i 4x400m.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!