Šest hrvatskih posada na veslačkom SP U19 i U23

25.07.2022.

11:47

Autor: HRT/Hina

default error photo

Od 25. do 31. srpnja u talijanskom Vareseu održat će se svjetsko veslačko prvenstvo do 19 i 23 godine na kojem će nastupiti i šest hrvatskih posada.

Na SP-u će nastupiti 1.452 natjecatelja iz 61 zemlje, ukupno 36 klasa čamaca - 14 za mlađe od 19 godina i 22 za mlađe od 23 godine.


Hrvatska će na ovom natjecanju imati čak šest posada, tri u kategoriji do 19 i tri posade u kategoriji do 23.


U kategoriji U19 nastupit će Joshua Nicoscia u samcu, Marin Smoljanović i Ivan Talaja u dvojcu na pariće, te Matej Terlević, Sven Thomas Banović, Matej Galić i Lovre Puh u četvercu bez kormilara.


U kategoriji U23 nastupit će Goran Mahmutović u samcu, Anton i Patrik Lončarić u dvojcu bez kormilara te Davor Poljančić i Roko Bošković u dvojcu na pariće.


- Brat Anton i ja nastupamo u dvojcu bez kormilara. Naša očekivanja su visoka, nadamo se medalji i mislim da to možemo sa sigurnošću reći po prijašnjim rezultatima i medaljama na ovakvim natjecanjima. Konkurencija će biti jaka, očekujemo dobru borbu, ali vjerujemo u sebe. Ovo nam je bitno natjecanje jer je ovo naša zadnja godina u kategoriji do 23 godine i onda ulazimo u prave seniorske vode, kazao je Patrik Lončarić.


Najveći broj prijavljenih posada ima domaćin, Italija, a slijede ih Francuska i Velika Britanija. Prijavljene su posade iz svih dijelova svijeta pa tako imamo posade iz Paragvaja, Brazila, Singapura, Tajlanda i brojnih drugih.


- Bit će jaka konkurencija, ali mi smo odradili dobre završne pripreme uoči natjecanja, bez obzira na malo lošije vremenske uvjete koje smo imali, a i pokoju stomačnu virozu. Nadamo se stvarno dobrim rezultatima i idemo puni optimizma, rekao je Toni Urlić, jedan od trenera.


Utrke će se održati na jezeru Lago di Varese, koje je prethodno ugostilo Europsko prvenstvo u veslanju 2021., a iduće će godine biti domaćin drugog Svjetskog kupa u veslanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!