Senzacionalni Zubčić: Bacio sam se životinjski i evo me na postolju!

07.12.2020.

14:56

Autor: A.M./HRT

default error photo
Danas je Filip Zubčić ostvario nevjerojatan podvig, bio je 21. u prvoj vožnji, a na kraju treći. "Prvi lauf me je skupo stajao, no drugi sam zato mogao skijati bez razmišljanja", rekao je Zubčić.
Danas je Filip Zubčić ostvario nevjerojatan podvig, bio je 21. u prvoj vožnji, a na kraju treći u trećem veleslalomu sezone u talijanskoj Santa Caterini.
- Ovo su strašna tri dana bila. Teški uvjeti, sretan sam da su se utrke uopće održale, jer prognoza je bila stvarno loša. Uzeli smo 160 bodova, ovo je čudo. Prvi lauf sam se bacio koliko sam mogao, ali radio sam puno glupih grešaka, no uspio sam se "skulirati" i nekako doći do cilja, ne znam ni sam kako. Bio sam 21., znao sam da je sve moguće jer je zaostatak bio 1,25, do postolja mislim oko 70 stotinki, znao sam da, ako se bacim koliko mogu, mogu još napraviti nešto. Čak sam opet slabo skijao gornji dio, ali sam srednji i donji dio izvukao koliko sam mogao, životinjski, i evo me opet na postolju. Zubčić je bio favorit u današnjoj utrci...
- Gledali su me kao favorita, jer u subotu sam i drugi lauf odradio stvarno svjetski. Ovaj prvi lauf danas me je skupo stajao, no drugi sam zato mogao skijati bez razmišljanja, nisam imao ništa za izgubiti i na kraju sam treći. Uspio sam napraviti nešto što je Hirscher radio u svojim danima, odostraga doći do postolja.
Je li očekivao postolje nakon prve, ali i kad je odradio drugu vožnju?
- Iskreno, nisam, rekao sam si prije drugog laufa, idemo to odraditi pa da da idemo sretni doma. Kad sam ušao u cilj, nisam vodio puno, tri-četiri desetinke, računao sam da ću biti među 10, super, ma nije mi ni bitan bio rezultat, odskijao sam dobro za sebe i mislio sam što bude biti će, a na kraju evo idemo kući presretni.

Kakav je plan za nastavak sezone?
- Imamo sad tu konstantu, pokazao sam da nisam slučajno bio u subotu na postolju. Idemo odmoriti dva dana, pa trening na Sljemenu, onda se spremamo za Alta Badiju i Madonnu, trebam još tri-četiri dobra treninga da budem u dobroj formi i u slalomu, htio bih biti u top-formi za tu disciplinu u prvom mjesecu, jer tad su skoro svi slalomi.

Konkurencija u veleslalomu?
- Odermatt  je bio na postolju i u Soeldenu, on je najkonstantniji od svih nas, opasan je i za veleslalomski i za Veliki globus, jer je jako dobar i u brzim disciplinama, ali ja sam spreman za sve  i jedva čekam nastavak sezone!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!