09:12 / 14.03.2020.

Autor: I.L./Hina

Semenya u Tokiju želi trčati na 200 metara

Caster Semenya celebrates (Foto: REUTERS/Ibraheem Al Omari/File Photo)

Caster Semenya celebrates (Foto: REUTERS/Ibraheem Al Omari/File Photo)

Foto: - / REUTERS

"Moj san je oduvijek bio i bit će natjecati se na najvišoj razini", objavila je Semenya.
Dvostruka olimpijska pobjednica i trostruka svjetska prvakinja na 800 metara, južnoafrička atletičarka Caster Semenya objavila je kako namjerava nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju u utrci na 200 metara.

Zbog previsoke razine testosterona Međunarodni atletski savez zabranio je Semenyi nastupe u utrkama od 400 metara do milje jer taj hormon povećava mišićnu masu, snagu i hemoglobin pa je prema mišljenju WA-a Semenya imala nepravednu prednost pred konkurencijom. Ona se na tu odluku žalila, ali Sportska arbitraža (CAS) je odbila njezinu žalbu.

- Moj san je oduvijek bio i bit će natjecati se na najvišoj razini. Veselim se izazovu i naporno ću raditi kako bih ispunila normu za nastup u Tokiju, objavila je Semenya.

Kvalifikacijska norma za nastup na OI na 200 metara je 22.80 sekundi, a Semenya je prije tjedan dana na mitingu u Pretoriji trčala 23.49.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!