20:56 / 07.10.2019.

Autor: M.M./HRT

Seligman bez plasmana na Olimpijske igre

Robert Seligman

Robert Seligman

Foto: - / -

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman završio je svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u gimnastici u Stuttgartu.
Hrvatski gimnastičar Robert Seligman završio je svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u gimnastici u Stuttgartu. Nažalost nije uspio završiti vježbu do kraja, te nije izborio vizu za Olimpijske igre u Tokiju.

-
Pošto se često dogodi, pogotovo meni u mojoj karijeri, koja traje 17 god, seniorska karijera na svjetskom nivou da često puta ima više neuspjeha nego uspjeha, ali onda se neizmjerno radujemo tim uspjesima. Ovaj put je opet bio neuspjeh. Ne znam ni sam zašto sam sišao sa sprave, nisam ništa pogriješio niti sam igdje zapeo. Forma je bila nevjerojatna. Najviše mi je žao što sam razočarao trenera i sve one koji su vjerovali u mene, rekao je Seligman dodavši - Sigurno postoji razlog zašto se to dogodilo. To je sport, to je gimnastika.

Što se tiče fizičke spreme i forme bio je spremniji nego ikad. Kad su ovako važne stvari on ima tu prednost da digne formu za stepenicu više nego što može, tako da je izgledao fantastično. Psihološki dio, koji natjecanje nosi sa sobom, ne možemo predvidjeti i nismo pronašli recept kako da vladamo i tim dijelom, rekao je Seligmanov trener Vladimir Mađarević istaknuvši kako se nada de će poslije ovog poraza izaći još jači i još bolji.

Mauro Nemčanin kao debitant na velikom seniorskom natjecanju ostvario je solidan rezultat, 66. mjesto (12.866), završivši svoju vježbu bez većih pogrešaka.

- Prezadovoljan sam sa svojom odrađenom vježbom. Kako je bilo planirano, tako se i ostvarilo. Odradio sam vježbu najbolje što sam mogao, odnosno onako kako sam odrađivao na treninzima i jednostavno, ovo natjecanje me jako motiviralo za dalje. Motiviralo me za daljnji trenažni postupak. Sljedeće godine pokušat ću se kvalificirati na više velikih natjecanja koja će me dodatno motivirati, rekao je Mauro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!