Šegota: Tko zna što nas sve čeka u Pekingu

24.01.2022.

21:12

Autor: Stadion/I.Ž.K./HRT

Damir Šegota

Damir Šegota

Foto: Stadion/HTV / HRT

Hrvatski olimpijci polako se spremaju za put na Zimske olimpijske igre koje će se održati od 4. do 20. veljače u Pekingu. Gost Vikija Ivanovića u emisiji Stadion bio je Damir Šegota, šef Misije Hrvatskog olimpijskog odbora za ZOI 2022.

Zbog pandemije koronavirusa sve je pod iznimno strogim režimom.

- Moja zamjenica Petra Nosso jučer je otputovala u Peking. Prve impresije nisu najbolje, ali vjerujem kroz pet-šest dana, kad i oni malo dođu k sebi, da će se neke stvari uhodati. Nešto slično je bilo u Tokiju, ali ovo je ipak malo teže, rekao je Šegota.

Puno je upitnika uoči početka Igara.

- Ne sumnjam u organizacijski dio, da će sportovi biti organizirani kako treba, smještaj i prijevoz, sve to funkcionira kad to krene. Uvijek je na tim priredbama najbitniji taj prvi dan nakon otvaranja, kad to sve krene, kad krene u neku rutinu. Međutim, ovo je nešto s čime se mi susrećemo drugi put nakon Tokija i vrlo je teško, ne samo nama, nego svima u okruženju, našim prijateljima, svi s kojima komuniciramo imaju iste probleme, kaže Šegota.

- Toliko su isproblematizirali cijelu priču, ne znam kako će 'slabije zemlje' ispuniti sve njihove zahtjeve da uopće dođu tamo. Kad dođeš tamo, onda je već druga priča, ali doći tamo uz sve te procedure je zaista komplicirano.

- Evo jedne zanimljive informacije da oni sad, bez obzira na negativne testove, ako oni procijene, kad dođeš tamo na aerodrom i napraviš PCR test, ako si suspektan, moguće je da te stave u karantenu jer si suspektan, bez obzira ako su ti nalazi u redu i ako je sve ok, kaže šef Misije HOO-a.

- Da bi se uopće išlo na put, mora se imati četiri negativna PCR testa, da uopće imaš mogućnost doći tamo. A onda kad dođeš tamo, opet slijedi testiranje uz mogucnost da te opet kao suspektnog opet stave u karantenu. Tko je tamo pozitivan, prvo ide pet dana u izolaciju, a onda svaki dan na testiranje da se vidi kakva je situacija.

Fotografija stjuardese u Air China avionu

Fotografija stjuardese u Air China avionu

Foto: Screenshot/Stadion / HRT

Šef Misije HOO-a za ZOI 2022. Damir Šegota donio je jednu zanimljivu fotografiju na kojoj se vidi osoba u avionu odjevena u kombinezon sličan onima u bolnicama u vrijeme pandemije koronavirusa.

- Petra mi je to poslala kad je sjela u avion, osoba u Air China avionu koja izgleda kao da ste došli u "Fran Mihaljević", to je zapravo stjuardesa. Ne želim ništa zlo reći, ali tako izgleda stjuardesa u Air China. Kad vidite to, onda možemo samo zamisliti bi nas tamo moglo čekati, rekao je Šegota.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!